Στη Μόσχα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στις 11 και 12 Απριλίου

22:47 5/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην Μόσχα θα βρεθεί στις 11-12 Απριλίου για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον σε μια προσπάθεια βελτίωσης των ρωσαμερικανικών σχέσεων που επλήγησαν με υπαιτιότητα των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου. Ωστόσο επισημαίνεται ότι η πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης θα κριθεί στην πράξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών θα είναι η πρώτη

επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Τίλερσον στην Μόσχα με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Τραμπ.

Τα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο υπουργοί, όπως αναφέρει η ιδια ανακοίνωση, θα είναι «επίκαιρα ζητήματα στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας, που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα και τα οποία απαιτούν τις κοινές προσπάθειες των δύο χωρών μας». Συγκεκριμένα στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, πρωτίστως του «ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που έχουν καταλάβει έδαφος της Συρίας, το συριακό, το μεσανατολικό, οι διενέξεις στην Υεμένη, Λιβύη και Αφγανιστάν, η αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική χερσόνησο και η κατάσταση στην Ουκρανία».

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, η συνεργασία στους τομείς της επιστήμης του πολιτισμού του αθλητισμού, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα του ελέγχου των εξοπλισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα