Στη Μαδρίτη θα πάει απόψε το Τσάμπιονς Λιγκ – Μένει να δούμε Ρεάλ ή Αθλέτικο

11:49 28/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε μαδριλένικα χέρια θα καταλήξει το βράδυ του Σαββάτου το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως άλλωστε είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια. Ο τελικός θα αρχίσει στις 21.45 στο Σαν Σίρο του Μιλάνου και θα είναι επανάληψη του τελικού της Λισαβόνας.

Τότε, η Ατλέτικο έφτασε δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του δικού της έπους – είχε ήδη κατακτήσει και το πρωτάθλημα Ισπανίας -, αλλά ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, ισοφάρισε 1-1 στην εκπνοή και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί η «βασίλισσα» κυριάρχησε ολοκληρωτικά (4-1) και κατέκτησε το «decima», τον δέκατο τίτλο

της.

Τα τελευταία χρόνια οι «ροχιμπλάνκος» βασανίζουν συστηματικά τη Ρεάλ στην Primera Division. Είναι η ομάδα που, για να φτάσει στον τελικό, απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν, ενώ στις αντίστοιχες φάσεις οι «μερένγκες» πέρασαν τα πολύ πιο χαμηλά εμπόδια της Βόλφσμπουργκ και της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι προπονητές

*Στους πρώτους του μήνες ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζινεντίν Ζιντάν θα καθίσει το Σάββατο στον πάγκο της σε τελικό του Champions League. Ο Γάλλος τεχνικός, στη συνέντευξη τύπου, μίλησε για την πορεία της ομάδας του μέχρι το ματς στο Μιλάνο, ενώ δε θέλησε να μιλήσει για τα αγωνιστικά σχέδιά του. Παράλληλα, δήλωσε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει, ενώ τόνισε πως δεν νιώθει μειονεκτικά απέναντι στον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ερωτηθείς αν το πίστευε αν του έλεγαν πριν από έξι μήνες πως θα βρίσκεται στον πάγκο της Ρεάλ στον τελικό είπε: «Έχουμε δουλέψει σκληρά, όπως εμείς έτσι και η Ατλέτικο. Αξίζαμε να βρισκόμαστε και οι δύο ομάδες εδώ. Είμαι χαρούμενος που θα πάρουμε μέρος στον τελικό, αλλά να ξέρετε πως υποφέραμε. Το να φτάσεις στον τελικό χωρίς να υποφέρεις, απλά δεν… υπάρχει».

Ανέφερε ακόμα ότι αποτυχία στον τελικό θα μπορούσε να είναι αν η ομάδα χάσει χωρίς να παλέψει και για τα σχέδια του αντιπαλου προπονητή: «Θα είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι αλλά είμαστε έτοιμοι. Είναι τελικός και θα είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες πριν φτάσουμε στον στόχο μας».

* Ο Ντιέγκο Σιμεόνε στις δηλώσεις του την Παρασκευή ήταν ψύχραιμος. Είπε «Θα ήθελα να είχα 130 χρόνια ιστορίας στην πλάτη μου. Μου αρέσει αυτό, αγαπώ την πίεση. Μόνο η νίκη θα με ικανοποιήσει. Το παιχνίδι θα είναι έντονο, πολύ έντονο, ειδικά στα πρώτα λεπτά. Ο Κασεμίρο τους δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη ανασύνταξη όταν χάνουν την μπάλα. Όποιος κερδίσει τις πρώτες μάχες στη μεσαία γραμμή, θα έχει το πλεονέκτημα. Η Ρεάλ διαθέτει παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και σίγουρα θα προσπαθήσει να πάρει την κατοχή της μπάλας». Στη συνέχεια είπε ότι οι παίκτες του πρέπει να δείξουν επιμονή, υπογραμμίζοντας πως «το ότι θα παίξουμε έναν τελικό, είναι κάτι φανταστικό. Αν τον κερδίσουμε, θα είναι κάτι ανεπανάληπτο. Η εμπειρία αυτή, σε κάνει να θες να συνεχίσεις να ζεις τέτοιες στιγμές. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας, να βρίσκουμε συνεχώς κίνητρο, να αλλάζουμε παίκτες χωρίς να διαβρώνεται η αφοσίωσή μας, οι αξίες μας, η δουλειά μας. Αν είσαι επίμονος, μπορείς να πετύχεις πολλά».

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε πάντως αναμένεται να ξεκινήσει στον τελικό με την εξής 11αδα: Γιαν Όμπλακ – Χουανφράν, Ντιέγκο Γκοντίν, Χοσέ Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς – Γκάμπι, Κόκε, Αουγκούστο Φερνάντες, Σαούλ Νίγκεθ – Αντουάν Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες

Keywords
Τυχαία Θέματα