Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιάννης Πανούσης

08:41 9/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σχετικά με τις καταγγελίες περί σχεδίου φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του.

Μετά και την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Πανούσης θα επικοινωνήσει με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να της παραδώσει το φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Πανούσης κατήγγειλε ότι υπάρχει σχέδιο φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης και

τόνισε πως όσα γνωρίζει και έχει ζήσει τα έχει καταγράψει σε ένα βιβλίο με ψευδώνυμα, ενώ για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς και της οικογένειάς του έχει καταθέσει τα πραγματικά ονόματα σε συμβολαιογράφο.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για πολιτικούς με διασυνδέσεις με την τρομοκρατία που τον απειλούν, ενώ επιπλέον έκανε λόγο για ευθείες απειλές από οργανωμένες ομάδες με έδρα τις φυλακές, τρομοκράτες και κυκλώματα μέσα στην αστυνομία.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι πολιτικοί με διασυνδέσεις στην τρομοκρατία που τον απειλούν είναι ενεργά στελέχη στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, τον κάλεσε να καταθέσει επισήμως με κάθε λεπτομέρεια στη Δικαιοσύνη τις «εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες του» και όχι να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Αν ο πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στη Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα, ασφαλώς και θα το κάνω», δήλωσε στο Mega o πρώην υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που θέλει να δει στις φωτογραφίες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν όχι με δικιά μου ευθύνη. Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο «βολεύει» η εκκαθάριση του τοπίου».

Την ίδια ώρα, διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη ζητούν με ανακοινώσεις τους η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Επιπλέον, η ΝΔ ζητά από τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του, κάνοντας λόγο για «πολύ σοβαρές σκιές».

Keywords
Τυχαία Θέματα