Στη ΔΕΗ τρελλάθηκα​ν: ζητούν αυξήσεις έως 48,7%!

16:49 18/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Άναυδοι άκουσαν οι βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ να μιλά για αυξήσεις που θα φτάσουν ακόμη και το 48,7%.

Εξειδικεύοντας, μάλιστα, ο κύριος Ζερβός είπε ότι σε απόλυτους αριθμούς η αύξηση αυτή σημαίνει 10-15 ευρώ επιβάρυνση τον μήνα.

Αιτία, όπως εξήγησε, είναι η αύξηση του κόστους της επιχειρήσης κατά 1,3 δισ. ευρώ

τη νέα χρονιά σε σχέση με το 2012, ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία, τα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1/7/2013 θα πρέπει να είναι κοστοβαρή.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα τα τιμολόγια θα πρέπει να έρθουν στην ίδια βάση και, προκειμένου να γίνει αυτό, θα πρέπει τα χαμηλά να αυξηθούν έως και κατά 48,7%.

Αυτά λένε τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ και οι ευρωπαϊκές οδηγίες. Τα νοικοκυριά, όμως, λένε άλλα και αυτό φάνηκε να το ξέρει καλά ο κύριος Ζερβός, που αποκάλυψε ότι οι καταναλωτές χρωστούν συνολικά στην επιχείρηση 1,2 δισ. ευρώ. Από αυτά, μάλιστα, τα 660 εκατομμύρια προέρχονται από νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του τέλους ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα