Σταθάκης: Πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας με το νέο αναπτυξιακό νόμο

16:58 6/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Χρηματοδοτικά κίνητρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ παρέχει ο νέος αναπτυξιακός νόμος ενώ θα είναι έτοιμος να τεθεί σε εφαρμογή σε ένα τρίμηνο, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων.

«Θέλουμε το κράτος αρωγό των επενδύσεων και όχι να απέχει από οποιαδήποτε αναπτυξιακή διαδικασία όπως πρεσβεύουν οι αντίπαλοί μας» είπε ο κ. Σταθάκης παρουσιάζοντας το νέο νομοσχέδιο, το οποίο- όπως είπε- μέχρι το 2022 θα δημιουργήσει 15.000 θέσεις εργασίας.

Προανήγγειλε επίσης τη δημοσιοποίηση μελέτης του ΚΕΠΕ

για την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και τόνισε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι εξωστρεφής, να βασίζεται σε τομείς με συγκριτικά πλρονεκτήματα όπως η αγροδιατροφή , ο τουρισμός και η ναυτιλία κάτι το οποίο κάνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Ο υπουργός διευκρίνησε για μία ακόμη φορά ότι ο χρόνος εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ είναι θέμα φορολογικής πολιτικής ενώ τόνισε ότι στόχος του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και η δίκαιη ανάπτυξη με μέριμνα για τις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες.

Όπως είπε ο υπουργός, οι επενδυτές θα μπορούν να αξιοποίησουν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου σε περίπου ένα τρίμηνο καθώς τόσος χρόνος απαιτείται για να ολοκληρωθούν όλες οι υπουργικές και λοιπές αποφασεις που απαιτούνται μετά την ψήφιση του νόμου.

Ο νέος ανπτυξιακός νόμος κάνει τρεις μεγάλες καινοτομίες, είναι στοχευμένος στην παραγωγή, την καινοτομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Απλοποιεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και εισάγει μέσα στο νόμο και χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διευκολύνουν το νέο επενδυτή να βρίσκει πόρους για να ξεκινήσει τη δραδτηριότητά του. Για τις ξένες και ελληνικές μεγάλες επενδύσεις άνω των 20 εκατ ευρώ εισάγει 12ετές ασφαλές περιβάλλον σε περίπτωση επιδείνωσης της φορολόγησης αλλά αν βελτιωθεί η φορολόγηση τότε θα επωφεληθούν και οι επενδύσεις που είναι ενταγμένες στο νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταθάκης, Πάνω, 15 000,stathakis, pano, 15 000