Σταθάκης: Η τρίτη αξιολόγηση είναι πιο βατή – Είμαι πολύ αισιόδοξος

10:42 31/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση των επενδύσεων δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η ανάκαμψη της οικονομίας προέρχεται από τις ιδιωτικές επενδύσεις, τόνισε ο υπουργός και έκανε λόγο για εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών στην Ελλάδα και παρέπεμψε στα στοιχεία που αναμένεται να δείξουν τριπλασιασμό των επενδύσεων το 2017.

«Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη

στις επενδύσεις, καθώς η ανάκαμψη εξ’ ορισμού ταυτίζεται με τις ιδιωτικές επενδύσεις πρωτίστως» υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Επιπλέον, ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τρίτη αξιολόγηση, λέγοντας,» δεν θα προβλέψω πότε θα κλείσει η γ’ αξιολόγηση, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος«, προσθέτοντας πάντως πως κατά την άποψή του, η τρίτη αυτή αξιολόγηση «είναι πιο βατή γιατί έχει να κάνει με την εφαρμογή των συμφωνημένων».

Επίσης δήλωσε ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν θα αυξηθούν ενώ αναφερόμενος στο κοινωνικό τιμολόγιο σημείωσε πως η κεντρική ιδέα είναι να γίνει πιο κοινωνικό, να δίνει πιο πολλά κίνητρα σε αυτους που είναι οι πολύ φτωχοί, να έχουν πολύ φθηνό ή δωρεάν ρεύμα.

«Εμείς επιμείναμε να απορροφηθούν σε βάθος πενταετίας, χωρίς να οδηγηθούμε σε αυξήσεις τιμών. Το βλέπω δύσκολο να μην καλυφθούν από τους καταναλωτές, αλλά θα υπάρξουν άλλες λύσεις, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις», σημείωσε.

Οι αποφάσεις πρόσθεσε- θα ληφθούν άμεσα και έρχονται να διορθώσουν το προηγούμενο σύστημα, που ήταν ανορθολογικό και άδικο.

Όσον αφορά στα αυθαίρετα, ο κ. Σταθάκης είπε ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε χθες εισάγονται κοινωνικά κριτήρια για το ύψος των προστίμων που θα επιτρέπουν και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στο νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα