Σοβαρό επεισόδιο στη Κω- Τουρκικό χτύπησε ελληνικό σκάφος

14:37 11/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Νέο σοβαρό επεισόδιο προκάλεσαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο μέσα λίγα 24ωρα. Τα ξημερώματα, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Κω, ακταιωρός του λιμενικού τους διεμβόλισε σκάφος του δικού μας λιμενικού, προκαλώντας ζημιές στα κάγκελα της πρύμνης. 

Η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας BILD, Λιάνα Σπυροπούλου, ανέβασε στο twitter βίντεο, στο οποίο διακρίνεται η τουρκική ακταιωρός πίσω

από το σκάφος του Λιμενικού, ενώ ακούγονται μέλη του ελληνικού πληρώματος να λένε «μας έσπασε τα ρέλια. Είναι στα δικά μας και μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά πίσω».

Η δημοσιογράφος έγραψε: «Ενώ όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αιγαίο, επειδή δεν φτάνουν λέμβοι με πρόσφυγες στα νησιά, η Ελλάδα παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος».

While everyone thinks its calm in the #Aegean because there are no refugee boats arriving in the islands, #Greece ‘s @HCoastGuard is being dangerously harassed by a Turkish vessel.
Exclusive footage obtained by @BILD shows what is really happening away from the media. #Turkey pic.twitter.com/KB2bosbWNO

— Liana Spyropoulou (@LSpyropoulou) March 11, 2020

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του. Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια. Για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας. Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα».

The post Σοβαρό επεισόδιο στη Κω- Τουρκικό χτύπησε ελληνικό σκάφος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα