Σουλτς: Να καταλάβει ο Τσίπρας ότι έγινε πρωθυπουργός

15:13 8/2/2015 - Πηγή: Aixmi
Προειδοποίηση προς τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την προσπάθεια να επιβάλει το πρόγραμμα του κόμματός του με κάθε κόστος και να καταλάβει ότι έγινε πρωθυπουργός, απηύθυνε ο Μάρτιν Σουλτς, αποδεικνύοντας την απόλυτη ευθυγράμμισή του με την Άγκελα Μέρκελ.Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel επισημαίνει μεν ότι «ο Τσίπρας είναι λογικός άνθρωπος
με τον οποίο μπορεί κανείς να συζητήσει», σπεύδει όμως να προσθέσει ότι «πρέπει τώρα να βγει από το ρόλο του υποψηφίου, διότι τώρα πια είναι πρωθυπουργός».

Η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έχει δώσει πολλές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό προεκλογικά, θέλει να τις εφαρμόσει σύντομα αλλά δεν μπορεί, γιατί πρώτα θέλει να βγει από το πρόγραμμα. «Πρέπει, όμως, να βγει από αυτή την παγίδα. Εάν οι Έλληνες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα κάνουν το ίδιο και οι δανειστές».

Ακόμη, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να φορολογήσει τους δισεκατομμυριούχους και να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και όχι να εμπλέκεται σε ιδεολογικές δημόσιες συζητήσεις που δεν βοηθούν κανέναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα