Σωτήρης Τσιόδρας: 26 νεκροί στην Ελλάδα, 54 διασωληνωμένοι στις εντατικές

18:47 26/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Ο συντονιστής της μάχης εναντίον του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και καταγράσφηκαν 4 νέα θύματα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 26.

Το σύνολο των περιστατικών στην Ελλάδα είναι 892, εκ των οποίων 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι.

Η μέση ηλικία των νεκρών

είναι τα 73 έτη. Από αυτούς 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα, εκτός από ένα περιστατικό. Τέλος, 42 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, πήραν εξιτήριο.

Συνολικά 5.824 βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Πρόκειται είτε δυνητικές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είτε ταξιδιώτες, ενώ 825 άτομα έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα.

«Είμαστε ακόμη μέσα στη μάχη, να μην πω στην αρχή της μάχης» δήλωσε στη συνέχεια ο Σωτήρης Τσιόδρας και τόνισε ξανά πως «ο ιός μπορεί να προκαλεί ο σοβαρά προβλήματα και σε νέους ανθρώπους».

Επέμεινε δε πως πρέπει να εμμείνουμε στα μέτρα περιορισμού. «Αν τα μέτρα αρθούν θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» είπε.

«Η ελληνική κοινότητα επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σοβαρότητα και συνέπεια. Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Κανείς δεν είναι ασφαλής, ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα είναι να τηρήσουμε τα μέτρα», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι τα σώματα ασφαλείας έχουν δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας μόνο για άσκηση των καθηκόντων τους. Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις τους ισχύει ό,τι και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Πρόσθεσε δε ότι οι έλεγχοι το επόμενο τριήμερο θα είναι σαρωτικοί. «Οσο πιο αυστηρά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

The post Σωτήρης Τσιόδρας: 26 νεκροί στην Ελλάδα, 54 διασωληνωμένοι στις εντατικές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα