Νοσηλευτής: Τρομάζουμε και εμείς-Κάποιοι σαν να παθαίνουν ασφυξία

17:51 26/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Ο νοσηλευτής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπαλάσκας, μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει το υγειονομικό προσωπικό να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές του κορονωϊού. Επιπλοκές πρωτόγνωρες για όλους.

 «Στην αρχή τα περιστατικά είναι ελαφρά με ήπια συμπτώματα. Όμως ξαφνικά κάποιοι κάνουν αιφνίδιο πυρετό. Μία γυναίκα νοσηλευόταν 7 μέρες και ξαφνικά έκανε πυρετό και δύσπνοια, και στη συνέχεια άρχισε να νιώθει ασφυξία. Το βλέμμα της ήταν χαρακτηριστικό, ήταν αυτό που μας αιφνιδίασε, είχε ένα τρόμο στα μάτια, έναν φόβο, φοβόταν. Αυτή μπορώ να πω ήταν η πρώτη συνάντηση με

τον κορονοϊό», είπε στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα με τον Γιώργο Παπαδάκη. «Τρομάζουμε και εμείς, γιατί ο κορονοϊός δεν έχει τη συμπεριφορά ενός συνηθισμένου ιού».

«Στο νοσοκομείο έρχονται τρομοκρατημένοι άνθρωποι. Φανταστείτε ότι έρχονται μόνοι τους, χωρίς συνοδό, σε άγνωστο περιβάλλον και βλέπουν ανθρώπους με μάσκες και γυαλιά και είναι τρομοκρατημένοι. Μέχρι να βγει το τεστ -είτε θετικό, είτε αρνητικό- μπαίνουν μόνοι τους σε έναν θάλαμο και περιμένουν εκεί. Αυτοί οι άνθρωποι κυριολεκτικά μας βλέπουν σαν σωτήρες, ακούν τα πάντα και μας σέβονται. Όσοι είναι σε καλή κατάσταση καταλαβαίνουν. Υπάρχουν όμως και οι μεγάλοι άνθρωποι που δεν έχουν καλή επικοινωνία».

The post Νοσηλευτής: Τρομάζουμε και εμείς-Κάποιοι σαν να παθαίνουν ασφυξία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα