Σόου Τσαβούσογλου στην Θράκη: Τουρκική μειονότητα, τουρκική νεολαία και «Μακεδονία» τα Σκόπια

21:03 3/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην Θράκη βρέθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου λέγοντας πως το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, που επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλής γειτονίας των δύο χωρών.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος μίλησε παρόντος του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη,για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, η

οποία μάλιστα -κατά τον ίδιο- αριθμεί «150.000 Τούρκους μουσουλμάνους».
Επίσης, ανέφερε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», για να υποστηρίξει ότι και εκεί υπάρχει «τουρκική μειονότητα», όπως επίσης στη Βουλγαρία και στο Κόσοβo,αναφέροντας το «όραμα» του Ερντογάν για τις μειονότητες.

Όπως είπε, η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης και γνωρίζουν ότι η μειονότητα έχει κάποια προβλήματα. «Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε» ανέφερε.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, για να ζείτε ως μια κοινότητα που έχει αποκτήσει τα μειονοτικά της δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ως ίσοι πολίτες στην Ελλάδα» είπε και συμπλήρωσε ότι, με τον ίδιο τρόπο, θα κάνει βήματα, για να αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες και προσδοκίες της μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ.Τσαβούσογλου έγινε δεκτός με πανηυγυρικό τρόπο.

The post Σόου Τσαβούσογλου στην Θράκη: Τουρκική μειονότητα, τουρκική νεολαία και «Μακεδονία» τα Σκόπια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα