Υπ. Παιδείας: Καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές

20:23 3/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Αποτροπιασμό εκφράζει το υπουργείο Παιδείας για την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, ζητώντας παράλληλα από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι και από όπου κι αν προέρχονται, να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους».

Διαμηνύει μάλιστα ότι η ελληνική Πολιτεία δεν δείχνει καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές,

τονίζοντας πως ο Αμίρ και κάθε άλλος μαθητής και μαθήτρια θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ισότιμο μέλος του σχολείου του, της πόλης του, της χώρας στην οποία ζει.

Την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου καταδικάζουν τα κόμματα.

Την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του μικρού Αμίρ από το Αφγανιστάν, σχολίασε σε σχετική της ανακοίνωση η ΝΔ, λέγοντας πως αυτή είναι η καθημερινή ανομία που ανέδειξε στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης και «έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα».
«Γι’ αυτήν ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή, καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο» πρόσθεσε.
«Τα ξημερώματα κάποιοι βανδάλισαν το σπίτι ενός 11χρονου Αφγανού στη Δάφνη, επειδή είχε κληρωθεί σημαιοφόρος του σχολείου του. Κάποιοι άλλοι τον είχαν υποχρεώσει προηγουμένως να κρατά αντί σημαίας, μια ταμπέλα του σχολείου του», ανέφερε.

«Οι νεοναζί “σηκώνουν κεφάλι”. Χτύπησαν δικηγόρους. Τώρα στοχοποιούν μικρά παιδιά και επιτίθενται σε οικογένειες», σχολίασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, προσθέτοντας ότι οι νεοναζί «δεν έχουν όρια. Είναι ο ορισμός του δημοσίου κινδύνου. Εχθρός τους είναι η κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα “νύχτες των κρυστάλλων”».
Τέλος, τόνισε ότι η απάντηση πρέπει να είναι ομόθυμη και κατέληξε: «Η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να επιστρέψει στο περιθώριο που ανήκει. Η δημοκρατία και η ελευθερία θα νικήσουν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολιαζοντας την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: Κάθε μέρα ένας στόχος. Χθες ο ακτιβιστής στην ΑΣΟΕΕ και οι Ευέλπιδες, σήμερα ο πιτσιρικάς Αφγανός. Οι συμμορίες τραμπουκίζουν ανενόχλητες.

Κάθε μέρα ένας στόχος. Χθες ο ακτιβιστής στην ΑΣΟΕΕ και οι Ευέλπιδες, σήμερα ο πιτσιρικάς Αφγανός. Οι συμμορίες τραμπουκίζουν ανενόχλητες.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) November 3, 2017

Ξεκάθαρα ρατσιστική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι πρακτικές που επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να απομονωθούν το συντομότερο δυνατό».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται δηκτικά ως προς την ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα. «Καλωσορίζουμε, επιπλέον, τις όψιμες, αντιρατσιστικές ευαισθησίες της Ν.Δ., υπενθυμίζουμε ωστόσο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει κλήρωση για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, είχε καταψηφιστεί από το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα την… αριστεία», αναφέρει.

The post Υπ. Παιδείας: Καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα