Σκουρλέτης: Δημοψήφισμα αν οι δανειστές επιμείνουν στις ιδεοληψίες

13:49 16/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Ανοιχτό το δρόμο για δημοψήφισμα, σε περίπτωση που η συμφωνία με τους δανειστές είναι έξω από τη λαική εντολή της 25ης Ιανουαρίου -δηλαδή έξω από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Σύριζα- αφήνει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα πάρει σαφή θέση στο δίλημμα που θα θέσει στον λαό.

«Μερικές φορές υπάρχουν ερωτήματα που είναι έξω

από τα όρια της εντολής που έχει πάρει μια κυβέρνηση… Σε μια τέτοια περίπτωση η προσφυγή στον λαό είναι απολύτως θεμιτή», αναφέρει στην εφημερίδα «Αγορά» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν θα θέσει ερωτήματα ως Πόντιος Πιλάτος, αλλά θα πάρει θέση».

Για τις πιθανότητες συμφωνίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει αν οι δανειστές επιμείνουν στις ιδεοληψίες τους να μην ανέβει σταδιακά στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός και να απελευθερωθούν οι απολύσεις, σε μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, υποστηρίζοντας ότι «λειτουργεί περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο και πρώην υπουργός Οικονομικών και λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης. Δεν θεωρώ ότι βοηθάει, όπως θα όφειλε, την κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα