Δέσμευση Τσίπρα: Δε θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις

23:41 15/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Μέσα και έξω από την Ελλάδα απευθυνόταν η ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist, στη διάρκεια της οποίας δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς επίσης και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει πίσω από τις «κόκκινες» γραμμές που έχει χαράξει.

Αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε κοντά
σε συμφωνία με τους δανειστές, επισήμανε με έμφαση ότι εκκρεμούν τα ζητήματα του εργασιακού και του ασφαλιστικού, στα οποία δίνει μεγάλο βάρος η άλλη πλευρά.Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι μία έντιμη συμφωνία προϋποθέτει:

– Χαμηλούς στόχους σε πρωτογενή πλεονάσματα, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια, ώστε να ανακοπεί η άγρια λιτότητα

– Αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους

— Όχι άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

«Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι μέχρι τώρα δεν πλήρωναν, ενώ έπρεπε να πληρώσουν. Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε στο όνομα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας: των μισθωτών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Προχωρήσαμε στον καταλογισμό των οφειλομένων των τηλεοπτικών σταθμών που εκκρεμούσαν εδώ και χρόνια για λόγους μάλλον αδιευκρίνιστους. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Επιδιώκουμε λύση στο πρόβλημα, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, είμαστε ειλικρινείς, Δεν μπλοφάρουμε, δεν λέμε ψέμματα. Διαπραγματευόμαστε με επιμονή για μία νέα έντιμη συμφωνία. Τώρα έχει έρθει η ώρα της αναδιανομής, της δίκαιης μοιρασιάς των βαρών. Όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τις εθνικές γραμμές της διαπραγμάτευσης. Να οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα