Σειρά επαφών είχε στο Στρασβούργο ο Στ. Θεοδωράκης

15:49 16/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στο Στρασβούργο, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης είδε διαδοχικά τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Γκι Φερχόφσταντ και τον Τζιάνι Πιτέλα και συζήτησε μαζί τους για την προσπάθεια των Ελλήνων να σταθούν όρθιοι έπειτα από τόσα χρόνια κρίσης αλλά και τον ρόλο της Ευρώπης σε μια εποχή που οι εθνικισμοί και οι λαϊκισμοί

απειλούν ότι σημαντικότερο έφτιαξαν οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Στο Στρασβούργο Βέμπερ, Πιτέλα και Φέρχοφσταντ συμφώνησαν ότι οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα δεν μειώνουν τις ευθύνες του ΔΝΤ

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) February 16, 2017

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες προσπάθειες κόντρα σε κυβερνήσεις που δεν τολμούν να κάνουν αλλαγές προς όφελος των πολλών κοιτάζοντας κάθε φορά τα κομματικά τους ακροατήρια.

Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι ανεξαρτήτως των λαθών ή των καθυστερήσεων της κυβέρνησης Τσίπρα, το ΔΝΤ έχει μεγάλη ευθύνη για το αδιέξοδο που διαφαίνεται και πως συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί την ελληνική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και πιέζει τα πράγματα στα άκρα.

Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ συμφώνησε με τη διαπίστωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών διαφορών αυτό που προέχει σε αυτή τη διεθνή συγκυρία είναι να περιοριστεί ο ρόλος των φανατικών -ακροδεξιών και ακροαριστερών- που θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη. Για το ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Βέμπερ εκτίμησε ότι η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θεωρεί την αποχώρηση του ΔΝΤ αξεπέραστο εμπόδιο για το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το Ποτάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα