Άσαντ: Στόχος του διατάγματος Τραμπ οι τρομοκράτες, όχι οι Σύροι πολίτες

14:21 16/2/2017 - Πηγή: Aixmi

To αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος των Σύρων στις ΗΠΑ, είχε ως στόχο τους τρομοκράτες και όχι τον συριακό λαό, τόνισε ο Μπασάρ αλ Άσαντ ο οποίος δείχνει ότι υπερασπίζεται τη λογική του μέτρου.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και στον τηλεοπτικό TF1, ο Άσαντ είπε ότι «το διάταγμα στρέφεται κατά των

τρομοκρατών που παρεισφρέουν σε ομάδες προσφύγων στη Δύση. Και αυτό συνέβη. Συνέβη στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία. Νομίζω ότι ο στόχος του Τραμπ είναι να αποτρέψει αυτούς τους ανθρώπους από το να πάνε. Δεν είναι κατά του συριακού λαού«.

Η κυβέρνηση Άσαντ έχει συχνά ασκήσει κριτική εναντίον δυτικών χωρών για τη στήριξή τους προς τους Σύρους αντάρτες, οι οποίοι θεωρούνται όλοι τρομοκράτες από τη Δαμασκό και έχει προειδοποιήσει ότι αυτή η στήριξη θα οδηγήσει σε ένοπλες επιθέσεις ανά τον κόσμο.

Ερωτηθείς ευθέως αν η αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ είναι η ενδεδειγμένη, ο Άσαντ δεν απάντησε. Είπε όμως ότι δεν έχει δει ακόμη ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα