Σε «ιερό πόλεμο» καλούν οι οπαδοί του Ερντογάν στη Θράκη

12:54 20/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Τις αντιλήψεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν υιοθετούν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη καλώντας σε «ιερό πόλεμο» και συσπείρωση γύρω από την ημισέληνο!

Καθώς ο Ερντογάν εξαπολύει πυρά προς κάθε κατεύθυνση που τη θεωρεί εχθρό του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, συμπαρασύρει και όποιους φανατικούς τον στηρίζουν.

Πρόσφατα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «ιερό πόλεμο» στην

Ευρώπη δίνοντας και θρησκευτική προέκταση στην κόντρα του Τούρκου προέδρου με την ΕΕ.

Μετά τη Βουλγαρία όπου η Τουρκία επιχείρησε να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας ενόψει εκλογών όπου Τούρκοι κυβερνητικοί καθώς και ο πρέσβης της Τουρκίας στη Σόφια στηρίζουν φανερά το διασπαστικό κόμμα DOST του Λιούτβι Μεστάν, τώρα παρατηρούνται περίεργες συμπεριφορές και στη Θράκη.

Στις 12 Μαρτίου ο ιμάμης της Γλαύκης Ξάνθης, Ερκάν Αζίζογλου, γνωστός για την προκλητική του συμπεριφορά και τις κατά καιρούς δηλώσεις του εναντίον των Εβραίων, θέλησε να επηρεάσει τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, που ωστόσο είναι Έλληνες πολίτες και δεν ψηφίζουν στο δημοψήφισμα της Τουρκίας.

Ο Αζίζογλου προχώρησε σε ένα παραληρηματικό ξέσπασμα υπέρ του Ερντογάν λέγοντας ότι «…αυτό δεν είναι δημοψήφισμα, αλλά τα βήματα επιστροφής των μουσουλμάνων και το τελευταίο εμπόδιο μπροστά στην ισχυρή Τουρκία… αυτοί που θέλουν να εμποδίσουν να βγει το «Ναι», θέλουν την παλιά Τουρκία, κλεισμένη στο καβούκι της…».

Στο ίδιο πλαίσιο και ο ιμάμης του Μεγάλου Δέρειου, ο Αμπντουραχίμ Κουρού, που έκανε λόγο για τη «Δύση να βουλιάζει και την Ανατολή να ανατέλλει» στον πόλεμο με τον Ερντογάν.

Την πρόκληση στο έπακρο πήγε ωστόσο ο υποψήφιος δήμαρχος της Μύκης Ξάνθης, Ριντβάν Ντελιχουσεΐν, ο οποίος ανήρτησε αφίσα όπου απεικονίζεται ο πόλεμος χριστιανών που κρατούν σταυρό και μουσουλμάνων που κρατούν την ημισέληνο υπό τη φράση «Οι άπιστοι είναι ένα έθνος». Όπως αναγράφεται στην αφίσα: «Ο αγώνας αυτός είναι ένας αγώνας ανάμεσα στην ημισέληνο και στον σταυρό! Γίνεται ένα κάτω από την ημισέληνο! Θα είμαστε μεγάλο πλήθος! Θα δείτε!».

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, το καθεστώς του Ερντογάν προωθεί μια νεο-οθωμανική αντίληψη για τα Βαλκάνια, που έχει αναλάβει όχι μόνο να την εκφράσει -με στόχο «την υλοποίηση του μεγάλου στόχου ενός μεγάλου έθνους», όπως λέει με κάθε ευκαιρία-, αλλά και να φέρει σε πέρας τους ειδικούς χειρισμούς ο υπουργός Εργασίας με καταγωγή από τη Θράκη Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες ήρθαν στο φως ντοκουμέντα από το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που δείχνουν ότι το προξενείο της Κομοτηνής φακελώνει Ελληνες πολίτες, μέλη της μειονότητας και ανάμεσά τους δημοσιογράφους.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, τους απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία, ενώ η αρμόδια αρχή τηλεπικοινωνιών που ελέγχει το Διαδίκτυο έχει βάλει φραγή στην πρόσβαση στα σάιτ και στις σελίδες τους στον διαδικτυακό χώρο της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα