Σουλτς: Αναιδής και ανάξιος ανώτατος άρχοντας ο Ερντογάν

11:40 20/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο νέος πρόεδρος του SPD και υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς, με δηλώσεις του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Αναφερόμενος στις φραστικές επιθέσεις προς την Άνγκελα Μέρκελ από τον Τούρκο πρόεδρο, τόνισε σε σκληρή γλώσσα «πρόκειται για αναίδεια. Το να προσβάλλει ο ανώτατος άρχων ενός φιλικού κράτους την

καγκελάριο ενός φιλικού κράτους με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί θρασύτητα. Θα πρέπει κάποτε να πει κανείς στον Ερντογάν ότι ο ανώτατος άρχων ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κλωτσά όλες τις διπλωματικές συνήθειες, αλλά το κάνει. Είναι ανάξιο ενός ανώτατου άρχοντα. Ο κ. Ερντογάν είναι στον δρόμο να χάσει κάθε έλεγχο της ρητορικής του».

Και συμπλήρωσε σχετικά με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις Τούρκων πολιτικών: «Όποιος καταχράται τη διπλωματική προστασία για να κάνει κομματική πολιτική στη Γερμανία, δεν έχει θέση εδώ. Εάν οι τοπικές αρμόδιες αρχές το απαγορεύουν, έχω κατανόηση γι’ αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα