Σε δυο διαφορετικές Ελλάδες ζουν Τσίπρας και Μητσοτάκης

22:35 19/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Δυο διαφορετικές εκδοχές της πραγματικότητας παρουσίασαν στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση του Προϋπολογισμού, με τον τρόπο να εξαγγέλλει έξοδο από τα μνημόνια τον επόμενο Αύγουστο, και τον δεύτερο να σημειώνει ότι έχει ήδη υπογραφεί νέο μνημόνιο με το κόψιμο των συντάξεων το 2019 και τη μείωση

του αφορολόγητου το 2020.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είπε ότι τα μεγάλα πλεονάσματα προέρχονται από την υπερφορολόγηση και πρόσθεσε ότι τα επιδόματα-φιλοδωρήματα, που μοιράζει τώρα η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να τη σώσουν από την εκλογική συντριβή.

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο σημερινό προϋπολογισμός είναι ο τελευταίος μνημονιακός, επισήμανε ότι τα επιτόκια έχου πέσει σε επίπεδα προ μνημονίων και πρέβλεψε ότι το κόμμα θα νικήσει και πάλι στις εκλογές που -όπως είπε- θα γίνουν το 2019.

«Εμείς αντιλαμβανόμαστε ως καθήκον μας να δώσουμε ίσες ευκαιρίες και να ενισχύσουμε, με ό,τι δυνατότητα μας παρέχεται στα σημερινά πλαίσια, αυτούς που το έχουν ανάγκη περισσότερο, το βλέπουμε ως καθήκον, εσείς ως ψηφοθηρικές παροχές. Γι’ αυτό και φαγωθήκατε ότι μοιράζουμε επειδή έρχονται κάλπες. Κρατηθείτε μη βιάζεστε. Υπάρχει και ο προϋπολογισμός του 2019. Γιατί το ‘19 θα είναι το έτος των εκλογών» είπε.

Με επίθεση στην κυβέρνηση, «για τον τρόπο που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου», ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ρίξατε την κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και τον Φώτη Κουβέλη για να έρθετε να εφαρμόσετε τις πιο σκληρές πολιτικές που βίωσε η χώρα … κοροϊδέψατε των ελληνικό λαό δύο φορές, αποτύχατε δύο φορές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως «αποτύχατε και ως αντιμνημονιακοί και ως διαχειριστές του μνημονίου». Κάνοντας λόγο για χρήσιμους ηλίθιους, διεμήνυσε πως «τρίτη ευκαιρία δεν έχετε. Το κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός είναι 100 δισ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε ότι είναι προϋπολογισμός λιτότητας, αντιαναπτυξιακός, προϋπολογισμός φόρων και εν τέλει αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση είπε, έχει αποτύχει παταγωδώς, η Ελλάδα σέρνεται. Δεν αξίζει στους πολίτες άλλος ένας χαμένος χρόνος μετά από τόσες θυσίες. Εδώ και τρία χρόνια κρύβετε το πραγματικό πρόβλημα και ψεύδεστε συνειδητά.

«Χάσαμε μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Και αυτό δεν λέγεται επιτυχία. Ο στόχος στις επενδύσεις ήταν για 9,1% και είναι στο 5,1%. Οι προβλέψεις για την οικονομία πέφτουν έξω με κυριότερη αυτήν για τον ρυθμό ανάπτυξης. Καθαρή έξοδος δεν θα υπάρξει, έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα μέχρι το 2020 και θα υπάρξει σκληρή επιτήρηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως χάνονται θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται θέσεις υποαπασχόλησης και τα έσοδα αυξάνονται συγκυριακά και όχι με βιώσιμο τρόπο.

«Γιατί πρέπει να παράγουμε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητάνε οι πιστωτές μας;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προβαίνει σε αυτή τη συνειδητή επιλογή των μεγαλύτερων υπερπλεονασμάτων για να μοιράζει επιδόματα, αντιγράφοντας τις χειρότερες πελατειακές λογικές τις μεταπολίτευσης. Η φοροδιαφυγή αυξάνεται διαρκώς, όπως και η ανελέητη φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή κατά πάντων, ενώ αυνεχίζεται και διερύνεται η εσωτερική στάση πληρωμών και η μείωση επενδυτικών και κοινωνικών δαπανών».

Η επίθεσή του πήρε και προσωπικό χαρακτήρα, όταν αποκάλεσε «ψεύτη» τον πρωθυπουργό. «Μας είπατε κ. Τσίπρα ότι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση δεν είναι μεγάλης σημασίας. Φταίω εγώ τώρα αν σας πως ψεύτη; Ή μήπως προτιμάτε το κωλοτούμπας, που έχετε πατεντάρει;».

Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημά σας κ. Τσίπρα δεν είναι η ιδεολογία σας, αμφιβάλλω αν έχετε οποιαδήποτε. Το πρόβλημά σας τελικά κ. Τσίπρα είναι ο αφόρητος κυνισμός και η βαθιά σας ανηθικότητα και όσο παραμένετε στην εξουσία καλύτερες μέρες δεν θα έρθουν».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι δημιούργησε μία νέα ολιγαρχία «για να συναλλάσσεται μαζί της».

Mάλιστα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «εμείς δεν πανηγυρίζαμε αγκαλιά με καναλάρχες όταν άλλαζαν οι ιδιοκτησίες των καναλιών. Όχι μόνο είστε διαπλεκόμενοι, παινεύεστε γι’ αυτό. Φτιάξατε στο Δημόσιο βιομηχανία γραμματέων, αυξήσατε τον αριθμό των συμβασιούχων και των κρατικών φορέων» είπε και πρόσθεσε πως η Ν.Δ. θα βάλει τέλος «σε αυτό το έκτρωμα» και ο ίδιος δεν θα υποσχεθεί μονιμοποιήσεις στους συμβασιούχους για μερικές χιλιάδες ψήφους.

«Η χώρα αφήνει πίσω της μια εποχή που κανείς δεν θέλει να τη θυμάται. Η Ελλάδα επιστρέφει ανακτώντας το κύρος της στη διεθνή σκηνή , έχοντας ολοκληρώσει μια δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή έχοντας ανακτήσει αξιοπιστία και έχοντας υλοποιήσει δομικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα, στο πεδίο των ελευθεριών, παντού», απάντησε ο πρωθυπουργός και ποοέβλεψε ότι θα είναι ο νικητής και των επόμενων εκλογών.

«Ξεγελάστηκε δύο φορές ο ελληνικός λαός; Μήπως είναι αδαής ο λαός και δεν καταλαβαίνει, για να χρησιμοποιήσω και μια προσφιλή σας έκφραση. Όχι λοιπόν, δεν είναι χαζός ο λαός. Ο λαός έχει και μνήμη και γνώση και διαίσθηση. Σας γνωρίζει ποιοι είστε και τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια. Και θα είναι ο ίδιος, αυτός ο λόγος, που θα σας οδηγήσει και σε νέα ήττα στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2019».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για την υπόθεση του Πόθεν Έσχες, με αφορμή τη σύγκρουση με τους δικαστές. «Σε μια συζήτηση περί μηχανισμών ελέγχου: Ποια είναι η θέση σας για το θεσμό του Πόθεν Έσχες; Πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί αποτελεσματικά;».

«Εσάς αυτό δεν σας αγγίζει κ. Μητσοτάκη. Για τη φοροδιαφυγή και τις μόνιμες φοροαπαλλαγές που απολάμβαναν οι έχοντες σε αυτή τη χώρα, δεν βγάζετε λέξη. Παριστάνετε ότι δεν ξέρετε για την φοροδιαφυγή, όταν συστηματικά η χώρα μας ήταν 5 με 10 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς τα έσοδα».

Σε δυο διαφορετικές Ελλάδες ζουν Τσίπρας και Μητσοτάκης

The post Σε δυο διαφορετικές Ελλάδες ζουν Τσίπρας και Μητσοτάκης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
τσιπρας, μητσοτακης, αλέξης τσίπρας, χρυση αυγη, βουλη, μνημονιο, προυπολογισμος, εκλογες, νεα δημοκρατια, σαμαρας, ελλαδα, επιδοματα, νέα, συριζα, συμβασιουχοι, μνήμη, aixmi, ειδήσεις, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, aixmi.gr, βενιζελος, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, αφορολογητο 2020, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, νεο μνημονιο, μνήμη, αυγη, γνωση, εξοδος, ηττα, οικονομια, aixmi, αγκαλια, αδαης, κυνισμος, αξιζει, αφορμη, δευτερο, δυνατοτητα, δημοσιο, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εκφραση, επενδυσεις, εποχη, επιτυχια, ερθετε, ερχονται, ετος, υποθεση, ιδεολογια, ομιλια, ισες ευκαιριες, κυβερνηση, κομμα, κοψιμο, κρατικο, λογο, μειωση, ξερετε, πεδιο, ποθεν εσχες, συζητηση, τρια, φορολογικη, χαζος, χρυση, χρονος, χωρα, σκηνη, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα