Ο Τσίπρας «άδειασε» Βούτση για την πτώση Σαμαρά

22:00 19/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ως μεγάλη γκάφα του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση θεωρεί ο πρωθυπουργός τη φράση του ότι οι δανειστές έριξαν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 2014, ενώ τώρα στηρίζουν την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Το κατέστησε σαφές με ξεκάθαρο τρόπο στη Βουλή καταρχήν ο εκπρόσωπός του, Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι ο λαός έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά.

Και

το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι ο λαός ανέτρεψε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν άντεχε άλλο το σύστημα που λεηλάτησε την Ελλάδα.

Βέβαια, προσπάθησε να τηρήσει τα προσχήματα, μιλώντας για παράφραση όσων είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Ωστόσο, όλοι κατάλαβαν τι εννούσε. Και πρώτος πό όλους ο ίδιος ο κ. Βούτσης, ο οποίος σε κάποια διακοπή -και ενώ στο βήμα ήταν ο κ. Τσίπρας- είπε με μισό χαμόγελο «πολλά έχω να πω, αλλά παρεξηγούμαι».

Η ακριβής δήλωση Τσίπρα:

«Είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση που άνοιξε με την παράφραση δήλωσης του προέδρου της Βουλής, Να συγκρίνουμε λοιπόν τι παραλάβαμε και ποιος ήταν αυτός που σας έριξε. Ήταν ο ελληνικός λαός που δεν άντεχε άλλο το σύστημα που λεηλάτησε την χώρα να είναι αγκαζέ και να συνεχίζει την λεηλασία. Η λεηλασία συνεχίστηκε και στα χρόνια των δύο πρώτων μνημονίων, που υποτίθεται όλοι έπρεπε να σφίξουν το ζωνάρι. Έδωσε σε εμάς στην αρχή εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης, που υλοποιήσαμε μέχρι κεραίας, παρά το ασφυκτικό περιθώριο που εσείς διαμορφώσατε, για να πετύχετε την παρένθεση».

Ο Τσίπρας «άδειασε» Βούτση για την πτώση Σαμαρά

The post Ο Τσίπρας «άδειασε» Βούτση για την πτώση Σαμαρά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα