Σχέσεις.gr: Κάνοντας σεξ μέσα από μια οθόνη

19:42 6/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ανήκω στη γενιά των 80’s. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί έζησα σε ωραίες εποχές. Κι ως παιδί και ως έφηβη αργότερα. Δεν ήμασταν τα παιδιά της τεχνολογίας. Αντιθέτως. Ήμασταν τα παιδιά της επαφής. Της προσωπικής επαφής. Τότε που όλα ήταν πιο αγνά, πιο αθώα. Μεγαλώνοντας βέβαια απέκτησα κινητό τηλέφωνο. Καμία σχέση όμως με αυτά που κυκλοφορούν τώρα που όλα γίνονται μέσα από μία οθόνη.

Οι εποχές άλλαξαν και βλέπεις μετά λύπης-κατά τη γνώμη μου-παιδιά να είναι με ένα κινητό στο χέρι ή tablet. Μπορεί κάποιες δουλειές να κλείνονται μέσω facebook ή twitter, μπορεί κάποιοι άνθρωποι να γνωρίστηκαν μέσω των social media και να κατέληξαν μαζί κι αγαπημένοι , ωστόσο το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις.

Και εγώ σήμερα θα αναφερθώ στην κακή πλευρά του νομίσματος.

Βγαίνεις έξω κι αντί να φλερτάρεις, να διασκεδάσεις, είσαι με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, κάνεις check-in με την παρέα που είσαι και την τοποθεσία που βρίσκεσαι, και ξαφνικά γύρω σου σιωπή. Γελάς, θυμώνεις, στενοχωριέσαι πάνω από μία οθόνη. Θλιβερό. Όλοι έχουμε πέσει μέσα σε αυτήν την παγίδα. Βλέπεις κάποιον που σου αρέσει από τις γεμάτο φίλτρα φωτογραφίες του, ξεκινάς μία συζήτηση μαζί του και ξαφνικά όλο το φλερτ μπορεί να εξελιχθεί σε μία διαδικτυακή σχέση, με έντονο πάθος και ερωτισμό μέσω μίας οθόνης.

Το άγγιγμά του έχει αντικατασταθεί από τα πλήκτρα του τηλεφώνου ή του υπολογιστή, τα φιλιά του και τα συναισθήματά του με τα emoticons. Γνωρίζεις, φλερτάρεις, τσαντίζεσαι, θυμώνεις, τα φτιάχνεις ή χωρίζεις μέσα σε λίγο καιρό μέσα από το διαδίκτυο. Αν μας το έλεγε κάποιος τη δεκαετία του 80 ότι αυτό θα συνέβαινε μετά από χρόνια, θα τον κοιτούσαμε και θα τον περνούσαμε για τρελό. Κι όμως.

Όλα είναι επιφανειακά. Κανένα πραγματικό συναίσθημα, καμία μαγεία, δεν υπάρχουν όταν η προσωπική επαφή έχει αντικατασταθεί από πλήκτρα και οθόνες.

Σίγουρα μπορείς να γνωρίσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους μέσα από το διαδίκτυο. Σίγουρα μπορεί να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου. Σίγουρα όμως αυτό θα καταλήξει στον κάδο των απορριμμάτων αν δεν υπάρξει ουσιαστική επαφή. Καλές οι selfies για να εντυπωσιάσουμε, καλές οι ερωτικές συζητήσεις που καταλήγουν σε ανταλλαγή sexy φωτογραφιών, αλλά όλα αυτά είναι ένα ψέμα. Σε αυτό θέλουν να μας μάθουν να ζούμε. Πέφτουμε σε μία παγίδα και το κινητό έχει γίνει η προέκταση του εαυτού μας. Ενός εαυτού που δε γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια.

Όπου και να βρεθείς βλέπεις άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και οικονομικής τάξης να φλερτάρουν ασύστολα, να χαμογελούν και να κάνουν σεξ-έρωτα δε θα το ονομάσω γιατί δεν εμπεριέχει κανένα συναίσθημα-μέσα από μία οθόνη.

Λυπάμαι. Εγώ προσωπικά δε θα το αγοράσω αυτό το ψέμα. Γιατί μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι που τραγουδάει η Αλεξίου, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που χρειάζονται μία αγκαλιά και ένα φιλί κι όχι απλά ένα emoticon.

Keywords
Τυχαία Θέματα