Σχεδιάζουν plan B στη γαλλική Δεξιά – Κατά της υποψηφιότητας Φιγιόν

16:11 3/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά και την επαναπροβολή συνέντευξης της Πενέλοπε Φιγιόν του 2007 όπου δήλωσε ότι «δεν ήμουν ποτέ στην πραγματικότητά βοηθός του ή κάτι τέτοιο»,οξύνονται οι αντιδράσεις και οι αντιθέσεις στην υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν ο οποίος από φαβορί αναδεικνύεται σε «μαύρο πρόβατο».

Πλέον αντιδρούν και στελέχη του κόμματός του, που με δηλώσεις του αντιτίθενται στη συνέχιση της υποψηφιότητας του Φρανσουά Φιγιόν. «Καταχράστηκε το σύστημα και από ηθική άποψη οι Γάλλοι δεν μπορούν να τον δεχθούν. Έχασε την αξιοπιστία του«, δήλωσε ο ευρωβουλευτής

Ρενό Μουζελιέ.

«Έχουμε μολυνθεί από αυτή την υπόθεση που ανέκοψε την ορμή αυτής της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας«, δήλωσε η Ρασίντα Ντατί, ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Νικολά Σαρκοζί.

Ο βουλευτής της Δεξιάς Ζορζ Φενέκ εκτίμησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών που ανέδειξαν νικητή τον Φρασνουά Φιγιόν είναι πλέον «ξεπερασμένα».

Ορισμένοι βουλευτές σχεδιάζουν «plan Β» για την αντικατάστασή του, ενώ μεταξύ των ονομάτων που κυκλοφορούν είναι εκείνο του αντιπάλου του Φιγιόν στον δεύτερο γύρο των προκριματικών της δεξιάς, του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ, ή ακόμη του Φρανσουά Μπαρουάν, πρώην υπουργού, προέδρου της Ένωσης Δημάρχων της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα