Σαμαράς: Ο Τσίπρας επιμένει στα ψέμματα

19:23 3/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ότι επιμένει στα ψέματα και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αντέχει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το νέο διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι, θα περίμενε πως μέσα σε τέτοιες δραματικές συνθήκες για τη χώρα και τον λαό μας, θα υπήρχε η ελάχιστη υπευθυνότητα,

έστω και ελάχιστα ίχνη αλήθειας, όπως είπε, “όμως εκείνος επιμένει στα ψέματα”, αναφερόμενος στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζει πως η έκθεση του ΔΝΤ κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα, “πως είναι αυτή που επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας από κάθε άποψη τους τελευταίους πέντε μήνες. Και επειδή επιδεινώθηκε η κατάσταση της χώρας η έκθεση προτείνει ένα νέο μνημόνιο με πολύ βαρύτερα μέτρα”.

Σημειώνει, πως το κούρεμα του χρέους “το έχουμε κερδίσει από το 2012” και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο τις τραπεζικές καταθέσεις, απειλώντας τες με “κούρεμα” και τη χώρα σε διχασμό.

Εξαρχής ήθελαν να βγει η χώρα από το ευρώ “με τη σύμφωνη γνώμη του λαού μας”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επέμεινε πως την Κυριακή “ψηφίζουμε ναι ή όχι στο ευρώ”, εκτίμησε ότι μέσα σε 48 ώρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα φέρει καλύτερη συμφωνία και πρόσθεσε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Θέλει να αλλάξει τον ιστορικό προσανατολισμό της χώρας. Ώστε να επιζήσει το κόμμα κι όχι η Ελλάδα”.

Ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Κυριακή, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να πουν “Ναι” για “μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ”,αλλά ό,τι κι αν πιστεύουν, να φτάσουν στις κάλπες ενωμένοι.

“Και το κυριότερο: ό,τι κι αν ψηφίσουν, να είναι ενωμένοι και την επόμενη μέρα!”, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα