Γκάλοπ Alco: Μάχη ψήφο ψήφο για το «Ναι» και το «Όχι»

19:05 3/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Μάχη ψήφο ψήφο για το «Ναι» ή το «Όχι» προαναγγέλλει γκάλοπ της Alco, που φέρνει τους Έλληνες απολύτως διχασμένους μεταξύ των δυο επιλογών. Αυτή τη στιγμή η πρόθεση ψήφου βρίσκεται στην περιοχή του 41%, ενώ στο 10,7% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων, στο 4,1% της αποχής και στο 2,4% το «λευκό».

Ο διχασμός επιβεβαιώνεται και από τον χαρακτήρα που δίνουν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα

( 44% θεωρεί ότι πρόκειται για «Ναι» ή «Όχι» στην πρόταση των Θεσμών και 42% ότι ψηφίζουμε για «Ναι» ή «Όχι» στο ευρώ). Στο ίδιο επίπεδο κινούνται και οι απαντήσεις για το αν συμφωνούν ή όχι με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος (42% έναντι 48%).

Η πλειοψηφία (51%) εκτιμά ότι με το «Όχι» δεν θα αλλάξει η στάση των δανειστών, ενώ μόνο το 31% πιστεύει ότι αν επικρατήσει το «Όχι» θα ισχυροποιηθεί η ελληνική διαπραγματευτική γραμμή, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση έγινε από την 1η έως την 3η Ιουλίου σε δείγμα 1400 ψηφοφόρων για το protothema.gr.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της άποψης των κομμάτων που στήριξε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα το «Ναι» να φθάνει στο 78% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στο 77% σε όσους ψήφισαν το Ποτάμι.

Αντιστοίχως, φανατικότεροι υπέρ του «Όχι» είναι οι οπαδοί των ΑΝΕΛ, που το επιλέγουν σε ποσοστό 72%, ενώ ακολουθούν εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ με 69% και της Χρυσής Αυγής με 62%. Οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ εμφανίζονται να μην ακολουθούν τη γραμμή του άκυρου ή της αποχής που πρότεινε ο Περισσός και στρέφονται κατά 39% προς το «Όχι» και κατά 13% προς το «Ναι».

Σε κάθε περίπτωση, ισχυρή παραμένει η βούληση της κοινής γνώμης υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας αλλά και του ενιαίου νομίσματος. Τρεις στους τέσσερις -ποσοστό 76%- τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ μόλις το 14% θέλουν επιστροφή στη δραχμή.
Φανατικότεροι όλων υπέρ του ευρώ είναι οι ψηφοφόροι του Ποταμιού (94%), και λιγότερο θερμοί οι οπαδοί του ΚΚΕ (40% έναντι τ 38% που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή).

Από τους άλλους χώρους παραμονή στο ευρώ θέλει το 68% του ΣΥΡΙΖΑ, το 90% της ΝΔ, το 56% της Χρυσής Αυγής, το 64% των ΑΝ.ΕΛ. και το 87% του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα