Σαμαράς -Βενιζέλος «κλειδώνουν» το νέο σχήμα -Ενστάσεις Αβραμόπουλου‏

19:00 24/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Στις 6.30 το απόγευμα θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να «κλειδώσουν» το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Τα περισσότερα ονόματα έχουν ήδη συμφωνηθεί, αλλά μένουν κάποια -λίγα ακόμη- εκκρεμή.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος φαίνεται να αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι εγείρει επιφυλάξεις ο Δημήτρης Αβραμόπουλος,

ο οποίος (στην περίπτωση αυτή) θα οδεύσει προς το υπουργείο Άμυνας. Εξέλιξη, η οποία θα συμπαρασύρει τον νυν υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο οποίος θα πού;

Ίσως στο Δημόσιας Τάξης, από το οποίο θα προτιμούσε να αποχωρήσει ο Νίκος Δένδιας.

Κοντός ψαλμός…

Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ;

Για το υπουργείο Ενέργειας προορίζεται ο Γιάννης Μανιάτης, για το Εσωτερικών ο Πάρις Κουκουλόπουλος ή η Φώφη Γεννηματά, και για το Υποδομών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στο Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει ο Aθανάσιος Τσαυτάρης.

Σίγουροι στα πόστα τους θεωρούνται, αυτή τη στιγμή, οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρνας, Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής φέρουν τον Άδωνι Γεωργιάδη υποψήφιο για το Υγείας -ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό.

Οι ίδιες πηγές μιλούν για είσοδο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη -ίσως σε θέση αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Όσο για την ΕΡΤ, από χθες συζητείται -ως επιλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου- ο Παντελής Καψής, διακεκριμένος δημοσιογράφος και υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα