Σάλος στις ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 18χρονο Αφροαμερικανό

13:37 24/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Ένας ακόμη νεαρός Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού στις ΗΠΑ, γεγονός που επιτείνει τις ανησυχίες για νέες ταραχές.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος Αντόνιο Μάρτιν σκοτώθηκε την ώρα που εισερχόταν σε πρατήριο καυσίμων από αστυνομικό στο Μπέρκλεϊ κοντά στο Φέργκιουσον του Μισούρι. Να σημειωθεί, ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν πως ο νεαρός δέχθηκε τα πυρά αστυνομικού, με τις αρχές να ανακοινώνουν πώς ο νεαρός τράβηξε όπλο, αφού αρνήθηκε τον απαραίτητο έλεγχο.

«Φοβούμενος για τη ζωή του, ο αστυνομικός του Μπέρκλεϊ πυροβόλησε αρκετές φορές πλήττοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Περίπου 200 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία χθες Τρίτη στη Νέα Υόρκη παραβλέποντας τις εκκλήσεις του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο για αναστολή των διαδηλώσεων μετά τον φόνο δύο αστυνομικών σε αντίποινα για τις δολοφονίες μαύρων από λευκούς αστυνομικούς.

Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό #AntonioMartin έγνε κατευθείαν viral και έχει κατακλύσει με συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο το διαδίκτυο από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα