CNN: «Η Ελλάδα ξαναθάβεται μόνη της στην τρύπα»

13:37 24/12/2014 - Πηγή: Aixmi

«Η Ελλάδα ξαναθάβεται μόνη της στην τρύπα», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του CNN για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και για τις εξελίξεις στην οικονομία. Μάλιστα, οικονομολόγος προβλέπει 20% πιθανότητα Grexit εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία και εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η

αποτυχία εκλογής προέδρου κατά την δεύτερη ψηφοφορία, φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα εθνικών εκλογών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξουσία το δημοφιλές αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να εκλέξει τον υποψήφιό της στις 29 Δεκεμβρίου. Αν αποτύχει ξανά, θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές για τον Ιανουάριο.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν καθαρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του ελληνικού πακέτου διάσωσης – αξίας 240 δισεκατομμυρίων ευρώ – με το Διεθνές Νομσματικό Ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το κόμμα (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) θέλει επίσης να αναστρέψει αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις που θα βοηθούσαν την Ελλάδα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη και είπε ότι σχεδιάζει να ρίξει δισεκατομμύρια σε προγράμματα τα οποία θα ανέβαζαν τους μισθούς και τις συντάξεις.»

Διαβάστε περισσότερα στο: marketnews.gr

http://marketnews.gr/article/19500/cnn_h_ellada_ksanathabetai_monh_ths_sthn_trypa

Keywords
Τυχαία Θέματα