Σάλος με τον Χρυσαυγίτη που θέλει σαπούνια τους μετανάστες…‏

20:17 6/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Καταιγίδα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βίντεο Έλληνα κινηματογραφιστή, που προβλήθηκε από το βρετανικό δίκτυο Channel 4, στο οποίο παρουσιάζεται η δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Το ντοκυμανταίρ δημιούργησε ο σπουδαστής στη Σχολή Κινηματογράφου, Κωνσταντίνος Γεωργούσης, περνώντας έναν ολόκληρο μήνα με την οργάνωση πέρυσι το καλοκαίρι.

Η κάμερα καταγράφει στέλεχος της Χρυσής Αυγής (και τότε υποψήφιο βουλευτή στην Α’ Αθηνών) να μοιράζει ψηφοδέλτια σε λαϊκές αγορές, να βρίζει αλλοδαπούς και να συνομιλεί με ομοϊδεάτες του αναζητώντας τρόπους… εξολόθρευσής τους.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει:

«Αν είναι μελαμψοί θα τους ασπρίσουμε. Και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλωτσιές», ενώ γελώντας σχολιάζουν τι θα μπορούσαν να κάνουν με τα μαλλιά και τα δόντια των μεταναστών.

«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους και να κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια, όχι για να πλενόμαστε εμείς -σιγά μη μολυνθούμε- αλλά για να καθαρϊζουμε τα αυτοκίνητά μας»!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απόσπασμα του ντοκιμαντέρ, όπως προβλήθηκε σε μεσημβρινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή.

Η Χρυσή Αυγή, μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Ηλία Κασιδιάρη, χαρακτηρίζει το βίντεο κατασκευασμένο, με πλάνα που τραβήχτηκαν -όπως υποστηρίζει-χωρίς να το γνωρίζουν οι συμμετέχοντες.

Δείτε το:

Keywords
Τυχαία Θέματα