Σάλος για το βίντεο σεξουαλικής παρενόχλησης από γιατρό

16:32 20/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Tην έντονη αντίδραση των γιατρών προκάλεσε σποτ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για τη σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σποτ «θίγει την τιμή και υπόληψη των Ελλήνων γιατρών» καθώς παρουσιάζει παιδίατρο να παρενοχλεί σεξουαλικά μητέρα η οποία τον επισκέπτεται για να εξετάσει το άρρωτο παιδί της.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να παύσει άμεσα η προβολή του βίντεο καθώς θεωρεί ότι είναι συκοφαντικό, ανυπόστατο και επικίνδυνο.

Όπως υποστηρίζει: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι προβάλλεται και φέρεται να είναι βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, χωρίς τέτοια καταγγελία να έχει υποβληθεί». Παράλληλα, τονίζει ότι «χωρίς να μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ένα τέτοιο μεμονωμένο και ακραίο περιστατικό έχει λάβει χώρα, το συγκεκριμένο spot είναι συκοφαντικό για το ιατρικό σώμα, θίγει το κύρος, την ηθική και κοινωνική αξία συλλήβδην όλων των Ελλήνων γιατρών που ευόρκως παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασθενείς και διαταράσσει επιπλέον τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή».
Την ίδια ώρα σε επιστολή του προς την Γενική Γραμματέα Iσότητας των Φύλων κα Κούβελα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος την καλεί να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο βίντεο και να δώσει εξηγήσεις στον ιατρικό κόσμο και τους πολίτες για το περιεχόμενο του.

Επίσης σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατηγορεί την ΓΓ Ισότητας για επιπολαιότητα και υποστηρίζει ότι δεν προηγήθηκε επικοινωνία με τον θεσμικό εκπρόσωπο των γιατρών. Όπως ααφέρεται στην ανακοίνωση: «Δυστυχώς, το συγκεκριμένο βίντεο θέτει σε αμφιβολία τους αναγκαίους δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ασθενή και τον θεράποντα ιατρό του και μάλιστα το πράττει χωρίς κανένα στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ανερμάτιστη αυτή πράξη. Στη σύγχρονη ιατρική, ο γιατρός, έχοντας τη συναίνεση του ασθενούς, τον εξετάζει αξιοποιώντας την επισκόπηση και την ψηλάφιση σε όλο του το σώμα και προχωρά σε ελέγχους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη διάγνωση και την διασφάλιση της υγείας του ασθενούς. Εάν στον κλινικό και διαγνωστικό έλεγχο υπεισέλθει έστω και υπόνοια σεξουαλικής παρενόχλησης, τότε προκαλείται σοβαρό ρήγμα στη σχέση εμπιστοσύνης γιατρού – ασθενούς με τραγικές συνέπειες και για τις δύο πλευρές».

The post Σάλος για το βίντεο σεξουαλικής παρενόχλησης από γιατρό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα