Ρουμελιώτης: Έλληνες δημοσιογράφοι εκπαιδεύονταν σε σεμινάρια του ΔΝΤ

12:34 16/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Για Έλληνες δημοσιογράφους που εκπαιδεύονταν από το ΔΝΤ ώστε να εκφράζουν θέσεις υπέρ του Ταμείου έκανε λόγο χθες στην επιτροπή για το Χρέος στη Βουλή ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα

με τον κ. Ρουμελιώτη οι δημοσιογράφοι αυτοί παρακολουθούσαν σεμινάρια στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν!

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. Και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου κ. Τζέρυ Ρέϊς.

Η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα.

«Στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής, ενώ έκανε μάλιστα και ονομαστική αναφορά στο δημοσιογράφο, Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος, όπως είπε η πρόεδρος, «το ομολογεί στο βιβλίο του».

Nα σημειωθεί τέλος, ότι ο κ. Ρουμελιώτης έκανε λόγο και για ομάδα καθηγητών οικονομολόγων που προσπαθούσαν να πείσουν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο εντάσσοντας και αυτούς στην ίδια κατηγορία.

Keywords
Αναζητήσεις
δημοσιογραφοι δντ
Τυχαία Θέματα