Στ. Θεοδωράκης: Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι- Δεξιά το «Κούγκι», αριστερά η Ευρώπη

11:35 16/6/2015 - Πηγή: Aixmi

«Η χώρα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

«Προς τα δεξιά είναι το Κούγκι και προς τα αριστερά η ευρωπαϊκή πορεία. Ο δρόμος προς τα δεξιά είναι η καταστροφή» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως ανέφερε , η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα και η Ελλάδα

την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαρακτήρισε «φίλο» της Ελλάδας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο «είναι φανερό ότι χάνουμε φίλους στην Ευρώπη». Και αυτό, συμπλήρωσε, «είναι πολύ χειρότερο από το να κάνεις εχθρούς».

Κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί πέρα από τα δικά της παιδιά την ελληνική κοινωνία που υποφέρει και εξέφρασε τη βούλησή του να υπερψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη.

«Θα ακολουθήσουμε την επιλογή που θα κάνει ο ίδιος (ο Τσίπρας)». Και πρόσθεσε: Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι έχει να κάνει δυο -τρεις κινήσεις ακόμη, και ελπίζει ότι το ίδιο θα κάνουν και οι δανειστές.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις των εταίρων σχολίασε ότι οι προτάσεις που έρχονται από την Ευρώπη έχουν πολλά προβλήματα, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις ΣαμαράΒενιζέλου σημείωσε ότι οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδα.

Τέλος, προειδοποίησε την κυβέρνηση να κινηθεί ταχύτατα γιατί καιροφυλακτεί ο κίνδυνος «ατυχήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα