Ρωμανός: 30 ημέρες απεργίας πείνας – Από σήμερα και σε απεργία δίψας

12:33 9/12/2014 - Πηγή: Aixmi

«Είναι ένας άνθρωπος που σιγά σιγά σβήνει, και έχει χάσει 20,5 κιλά σε 29 ημέρες. Ο Ρωμανός το μόνο που ζητάει είναι εκπαιδευτική άδεια, η οποία έχει δοθεί σε καταδικασμένους, σε ισοβίτες με άγρια εγκλήματα, με δολοφονίες σκληρές.» είπε σήμερα το πρωί ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης και συνέχισε: «Ο ισχυρισμός για το «τι θα κάνει όταν βγει» είναι ανεδαφικό και μακριά από το ποινικό μας δίκαιο. Eκείνοι που τον οδηγούν είναι αυτοί που δείχνουν απαξία στη ζωή του και τα νόμιμα

δικαιώματά του. Γιατί έγινε η μεταγωγή του Ρωμανού από τις φυλακές Αυλώνα στον Κορυδαλλό αν δεν επρόκειτο να σπουδάσει, γιατί τον άφησαν να δώσει εξετάσεις;»

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς της Πολιτείας επιμένουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πλην της τροπολογίας που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή. Με τη ρύθμιση αυτή παρέχεται η δυνατότητα καθορισμού, με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των προϋποθέσεων, του τρόπου και κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων, καθώς και τη συμμετοχή στις εξετάσεις των φοιτητών κρατουμένων, καταδίκων, και υποδίκων, στην περίπτωση που δεν χορηγούνται σε αυτούς εκπαιδευτικές άδειες.

Μια λύση όμως, την οποία ο απεργός πείνας δεν αποδέχεται. Θεωρώντας μάλιστα ότι η επίμαχη τροπολογία θα είναι η «γκιλοτίνα στο δικαίωμα των εκπαιδευτικών αδειών», έλαβε και την απόφαση για έναρξη της απεργίας δίψας.

Keywords
Τυχαία Θέματα