Ριζικός ανασχηματισμός επί θύραις

12:56 16/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ίσως και εντός της ημέρας ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός και οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να προχωρήσει σε ευρύτατες αλλαγές.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος θα βρεθούν όσοι καταψήφισαν χθες τα προαπαιτούνα μέτρα. Δηλαδή Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος, οι οποίοι θα προστεθούν στη Νάντια Λαφαζάνη και τον Νίκο Χουντή που έχουν ήδη παραιτηθεί.

Το πρώτο ερώτημα είναι ποιος θα πάρει το υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, το οποίο διευθύνει ο αρχηγός της «Αριστερής

Πλατφόρμας». Πιο πιθανός φέρεται για τη θέση ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εργασίας σήμερα.

Ερώτημα υπάρχει και για τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θόδωρο Δρίτσα, ο οποίος ψήφισε μεν τα μέτρα στη Βουλή, δαιτηρεί όμως ισχυρές επιφυλάξεις για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Για τη σημαντική θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων ακούγεται το όνομα του Σάββα Ρομπόλη.

Ας μην εκπλαγούμε αν εκτός κυβερνήσεως βρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει ενστάσεις για πολλά από όσα συμφωνήθηκαν με τους δανειστές, ενώ σοβαρές ενστάσεις για το πρόσωπό του έχουν και πολλοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Στην κυβέρνηση είναι πιθανό να μπει ο Αλέξης Μητρόπουλος, αν και ορισμένοι τον συζητούν και για πρόεδρο της Βουλής, στην περίπτωση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο, κορυφαία στελέχη του Σύριζα τονίζουν ότι αν απομακρυνθεί η πρόεδρος της Βουλής, θα τη διαδεχθεί ο Νίκος Βούτσης, που εξαρχής προοριζόταν για τη θέση, αλλά οι «καραμπόλες» τον πήγαν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι κι αλλιώς, η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να μακροημερεύσει, μιάς που που το ρήγμα στον Σύριζα θα φέρει εκλογές -ίσως και μέσα στον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα