Μπακογιάννη: Ο Βαρουφάκης δούλευε εξ αρχής για επιστροφή στη δραχμή

11:46 16/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Για ενορχηστρωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή κατηγόρησε ευθέως τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Δούλευε από την πρώτη στιγμή για να μην πετύχει η διαπραγμάτευση» υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δούλευε εξ

αρχής για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ ο κ. Βαρουφάκης «προκάλεσε συνειδητά τους Ευρωπαίους», υλοποιώντας το σχέδιό του για επιστροφή στη δραχμή.

Ερωτηθείσα για τις πολιτικές εξελίξεις μετά τη χθεσινή υπερψήφιση των μέτρων αλλά και το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει εντολή και έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα και θα ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα.

Εκτίμησε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε ευρύτατο ανασχηματισμό, σχηματίζοντας μια κυβέρνηση ανοχής.

Αναφερόμενη στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η ίδια η Βουλή την έχει ξεγράψει. «Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ημέρα πλέον πρόεδρος» ανέφερε.

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι η λογική του «στην εξουσία μαζί και στις ευθύνες χώρια» είναι «ό,τι πιο παλιό».

Ερωτώμενη τέλος για τα εσωκομματικά της ΝΔ, είπε ότι οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου «θα γίνουν στην ώρα τους».

«Θέμα εσωτερικό στη ΝΔ δεν ανοίγω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα