Ρέντσι: Το δημοψήφισμα είναι λάθος- Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξαναρχίσουν

18:20 1/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, τόνισε πως το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι λάθος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αν ήταν στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, θα είχε αποφύγει την διεξαγωγή του, αλλά πρόσθεσε πως σέβεται τη βούληση

του ελληνικού λαού, ενώ διευκρίνισε πως δεν αποτελεί ντέρμπι ανάμεσα στο ευρώ και τη δραχμή.

«Μόλις τελειώσουμε τη συζήτηση για την οικονομία στην Ελλάδα θα αρχίσουμε να μιλάμε για την οικονομία στην Ευρώπη, γιατί πρέπει να δούμε σε ποιο μοντέλο ανάπτυξη θα σκεφτόμαστε στο μέλλον την Ήπειρό μας», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Έβγαλα μία φωτογραφία που αγκάλιασα τον Αλέξη και την κ. Μέρκελ, μπορεί να μην λειτούργησε καλά, αλλά αυτές είναι οι σχέσεις μας. Εύχομαι τις επόμενες ημέρες, ώρες, εβδομάδες να λυθούν τα προβλήματα», συμπλήρωσε ο κ. Ρέντσι.

Ο κ. Ρέντσι έκανε λόγο για αναγκαιότητα ανάπτυξης στην Ιταλία, καθώς και για την επανεξέταση του ΦΠΑ στα νησιά.

«Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική, θα δούμε τι θα συμβεί. Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι εμείς σταματήσαμε να πληρώνουμε τις πρόωρες συντάξεις στην Ιταλία για να τις πληρώσουμε στην Ιταλία», σημείωσε τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Mε την σειρά της η Γεμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως οι πόρτες για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτές.

Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξαναρχίσουν και αυτό είναι το πιο σημαντικό, είπε η Μέρκελ ωστόσο τα 18 κράτη-μέλη της ευρωζώνης είναι υποχρεωμένα να πάρουν θέση για το ελληνικό ζήτημα.

Χρειαζόμαστε μία κατάσταση όπου θα επιτρέψουν να γίνουν στην Ελλάδα ευρείες μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει ανάπτυξη, συνέχισε η Γερμανίδα Καγκελάριος και συμπλήρωσε ότι στόχος όλων είναι να μπει ένα τέλος στην ανεργία και να υπάρξει ευημερία.

Πηγή φωτογραφίας: AP Photo/Markus Schreiber

Keywords
Τυχαία Θέματα