Ρατσιστική επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά

13:10 18/8/2014 - Πηγή: Aixmi

Διάρρηξη με βανδαλισμούς σημειώθηκε από ομάδα αγνώστων τις νύχτες της 14ης και 15ης Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στον χώρο όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών. Μάλιστα οι δράστες έγραψαν στους τοίχους ρατσιστικά συνθήματα. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι διαρρήκτες απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές. Πληροφορίες θέλουν πίσω από τους βανδαλισμούς να κρύβονται ομάδες

Χρυσαυγιτών . Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ευθέως την Χρυσή Αυγή για την επίθεση εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους.

Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών καθηγητών, του ΑΣΜΠ. Οι τραμπουκισμοί των Νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν την μεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό.»

Keywords
Τυχαία Θέματα