14 άνθρωποι πνίγηκαν σε δύο μέρες!

13:10 18/8/2014 - Πηγή: Aixmi

Ούτε ένας ούτε δυο αλλά δεκατέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν χθες και σήμερα κάνοντας μπάνιο στις ελληνικές θάλασσες! Δύο στην Ρόδο, δύο στην Θεσσαλονίκη, δύο στην Κέρκυρα αλλά και στην Χαλκιδική, την Βάρκιζα, την Ανάβυσσο, την Σάμο, την Εύβοια, την Μεσσηνία, το Ρέθυμνο και το Παλαιοχώρι Ηλείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού οι 13 από τους 14 ήταν ηλικιωμένοι…

Από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί

σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού σώματος 164 πνιγμοί σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι, το ίδιο διάστημα που είχαν χαθεί 100 ζωές στις θάλασσες της χώρας μας. Το 80% των περιπτώσεων είναι με θύματα ηλικιωμένους άντρες που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας .

Δυστυχώς οι πνιγμοί στη χώρα μας μας δίνουν θλιβερή πανευρωπαική πρωτιά καθώς παρουσιάζουν τα τελευταία τρία χρόνια ραγδαία αύξηση. Σύμφωνα με μελέτη Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2013 έφθασαν τους 700, αριθμό υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο της προηγούμενης 10ετίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τους θερινούς μήνες ο πνιγμός αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου στα παιδιά, με περίπου 35 θανάτους ετησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα