Ραγδαίες εξελίξεις με τους Τούρκους αξιωματικούς: Εντάλματα σύλληψης τους εκδίδει η Τουρκία

17:11 26/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Έντονη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση των αποφάσεων του Αρείου πάγου για τη μη έκδοση και των 8 Τούρκων στρατιωτικών. Φανερά ενοχλημένη η τουρκική πλευρά από την απόφαση του ελληνικού Ανώτατου Δικαστηρίου αναλαμβάνει δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ερήμην τους καθώς οι Τούρκοι αξιωματικοί που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της

15ης Ιουλίου ζητώντας άσυλο φέρονται να συμμετείχαν σε ομάδα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, οι 4 τουλάχιστον.

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές εφημερίδες τα εντάλματα σύλληψης είναι μέσω της Ιντερπολ και πλέον δεν αποκλείεται βάσει του εντάλματος να συλληφθούν οι αξιωματικοί που άφησε ελεύθερους η ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να τους περάσουν χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στην Τουρκία όπου και θα δικαστούν για συμμετοχή τους στο πραξικόπημα.

Για «απόφαση – σκάνδαλο» της ελληνικής δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο νωρίτερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα SABAH.
«Στις 15 Ιουλίου οκτώ πραξικοπηματίες της FETO πέταξαν με ελικόπτερο που ανήκει στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελλάδα. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πήραν πίσω το ελικόπτερο, η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να εκδοθούν οι «προδότες», όμως σήμερα ελληνικό δικαστήριο απέρριψε αυτό το αίτημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα