Μοσκοβισί: Απαραίτητος εταίρος το ΔΝΤ

16:49 26/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Το ΔΝΤ είναι ένας εταίρος του προγράμματος, ο οποίος είναι απαραίτητος» επεσήμανε χαρακτηριστικά, τασσόμενος υπέρ της παραμονής του Ταμείου.
Ο ίδιος ανέφερε παράλληλα,

ότι «πρέπει να δούμε τι θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος» αλλά και να «εξετάσουμε τις εγγυήσεις που ζητούν ορισμένα κράτη – μέλη».
Σε κάθε περίπτωση, αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και «εύχομαι αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί και σήμερα».
Η άποψη της Επιτροπής είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση γρήγορα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» τόνισε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμα στο τραπέζι «δυο-τρία» ζητήματα, όπως οι μεταρρυθμίσεις, που απομένει να εφαρμοστούν, και η συμφωνία για το δημοσιονομικό πλαίσιο μετά το 2018.

«Αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν, δεν είναι ανυπέρβλητα», υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016.

«Επιθυμούμε η Ελλάδα να πάει ακόμη καλύτερα και το 2017» κατέληξε, στο ίδιο πλαίσιο.


Keywords
Τυχαία Θέματα