Ραχόι: Η Καταλονία είναι η Ισπανία και η Ισπανία είναι η Καταλονία

17:45 12/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη Βαρκελώνη βρέθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι για πρώτη φορά από τη μέρα που η Καταλονία τέθηκε υπό την επιτροπεία της Μαδρίτης. Και δήλωσε ότι «πρέπει να ανακτήσουμε την Καταλονία δημοκρατική και ελεύθερη».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, μιλώντας σε συγκέντρωση του Δεξιού κόμματος ενόψει των εκλογών που προκήρυξε για τις 21 Δεκεμβρίου, τόνισε ότι έθεσε την Καταλονία υπό επιτροπεία αποκαθιστώντας τη νόμιμη και δημοκρατική τάξη.

«Θέλω να πω σε όλες τις επιχειρήσεις που εργάζονται ή εργάζονταν εδώ να μην φύγουν»,

δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι τη στιγμή που περίπου 2.400 επιχειρήσεις έχουν ήδη αποχωρήσει μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου.

«Θέλω να πω σε όλους τους Ισπανούς να μην σταματήσουν να αγοράζουν και να καταναλώνουν καταλανικά προϊόντα. Θέλουμε να ανακτήσουμε τη Καταλονία όλων, δημοκρατική και ελεύθερη», δήλωσε. «Θέλουμε να ανακτήσουμε την Καταλονία της σύνεσης (…), των επιχειρήσεων, του δυναμισμού, που είναι φιλόξενη και ανοικτή, ασφαλής και αξιόπιστη». Και κατέληξε λέγοντας πως «η Καταλονία είναι η Ισπανία και η Ισπανία είναι η Καταλονία».

The post Ραχόι: Η Καταλονία είναι η Ισπανία και η Ισπανία είναι η Καταλονία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα