Mακελειό στο Κολοράντο με τρεις νεκρούς

23:10 27/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Συνελήφθη από την αστυνομία ο ένοπλος που εισέβαλε στο Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού στο Κολοράντο Σπρινγκς κι άνοιξε πυρ με καραμπίνα. Η αστυνομική επιχείρηση διήρκησε περίπου πέντε ώρες και σύμφωνα με τις αρχές κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης και τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει σαφή τα κίνητρα του δράση της επίθεσης. Πάντως εναντίον του συγκεκριμένου Κέντρου είχαν γίνει στο παρελθόν διαδηλώσεις

από πολέμιους των αμβλώσεων.
Ο άνδρας τελικά παραδόθηκε στις αρχές μέσα στο κτίριο.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας Κολοράντο Σίνθια Κόφμαν σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter αρχικά έκανε λόγο για δύο νεκρούς. Αργότερα διέγραψε την ανάρτηση και την αντικατέστηκε με τη λύπη της για την «τραγική απώλεια ζωής».

Ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί τους αστυνομικούς ανέφερε, επίσης μέσω Twitter, ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε πει πως οι τραυματίες από την επίθεση είναι 11, ανάμεσά τους πέντε αστυνομικοί. Η αστυνομία αργότερα επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν δύο πολίτες και ένας αστυνομικός.
Δεν είναι όμως ακόμη σαφές εάν οι τρεις νεκροί είναι θύματα που υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα