Ο Καναδάς χορήγησε άσυλο στην οικογένεια του μικρού Αϊλάν

22:34 27/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Η οικογένεια του μικρού Αϊλάν Κούρντι, που πνίγηκε στο Αιγαίο αναζητώντας μια ασφαλέστερη ζωή έλαβε άσυλο στον Καναδά, μετέδωσε την Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο CBC. Πρόκειται για το προσφυγόπουλο από τη Συρία, που η φωτογραφία με το άψυχο κορμί του σε ακτή της Τουρκίας συγκλόνισε το καλοκαίρι ολόκληρο τον κόσμο.
Η θεία του μικρού Σύρου, Τίμα Κούρντι, που μένει κοντά στο Βανκούβερ γνωστοποίησε ότι οι καναδικές υπηρεσίες

μετανάστευσης την ειδοποίησαν πως «εγκρίθηκε» το καθεστώς του πρόσφυγα για το θείο του Αϊλάν, τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους. «Επιτεύχθηκε», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Καναδά και οι υπηρεσίες μετανάστευσης «θα τους μεταφέρουν».

Ο Καναδάς αναμένεται να υποδεχθεί από την επόμενη εβδομάδα 10.000 Σύρους πρόσφυγες έως τα τέλη Δεκεμβρίου και επιπλέον 15.000 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Εκτός από τον Αϊλάν πνίγηκαν ο αδελφός του και η μητέρα του που αποφάσισαν να κάνουν αυτό το ταξίδι μαζί με τον πατέρα τους μετά την άρνηση της καναδικής κυβέρνησης να τους χορηγήσει άσυλο.
Σύμφωνα με τον επιζώντα πατέρα οι καναδικές αρχές είχαν απορρίψει το αίτημα ασύλου καθώς η οικογένεια δεν είχε καταθέσει ένα έγκυρο διαβατήριο και ένα επίσημο έγγραφο που θα επιβεβαίωνε ότι είχαν εισέλθει στην Τουρκία.

«Ήμουν οργισμένος με την κυβέρνηση του Καναδά όμως τώρα, ο θυμός μου έχει κοπάσει» είπε ο ίδιος στο CBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα