Πρώτος πυροβολισμ​ός του Ανδρέα Λοβέρδου στην κυβέρνηση

14:21 21/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Μετά από μακρά περίοδο σιωπής και –προφανώς- περισυλλογής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, έριξε σήμερα την πρώτη του «πιστολιά» στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής.

Στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή για την επιβάρυνση της εγχώριας βιομηχανίας από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου άφησε αιχμές στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής.

Μάλιστα,

κρατώντας αποστάσεις και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι με τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο από το 1974 και μετά, η κατάσταση επιβαρύνεται κάθε δεκαετία.

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο πρώην υπουργός είπε, πως όταν ένα κόμμα κάνει εκλογές με κεντρικό του σύνθημα την ανάπτυξη, θα πρέπει να έχει και κάτι να πει στον ελληνικό λαό, διαφορετικά τον εμπαίζει.

Αναρωτήθηκε, τέλος, αν τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα έχουν κάτι να πούνε τις επόμενες ημέρες, όταν θα ζητήσουν την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή ή θα φανεί ότι δεν έχουν άποψη και θέση για την ανάπτυξη.

Φαρμακερή απάντηση πάντως, έλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο οποίος του υπενθύμισε ότι ο νόμος για την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα είχε υπερψηφιστεί από τον ίδιο στην προηγούμενη κυβέρνηση, και, επιπλέον, φέρει και την υπογραφή του ως συναρμόδιου υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα