Προκόπης Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η πορεία της Ελλάδας εντός Ε.Ε.

11:59 21/7/2015 - Πηγή: Aixmi

H πορεία της Ελλάδας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης είναι αδιαπραγμάτευτη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας το πρωί σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Το ασφαλέστερο εφόδιο για την έξοδο από τον εφιάλτη της μνημονιακής εποχής είναι το αρραγές μέτωπο -το οποίο πρέπει να θωρακισθεί με κάθε τίμημα- εκείνων των δημοκρατικών

δυνάμεων που εγγυώνται την αδιαπραγμάτευτη πορεία της χώρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως είπε μάλιστα, «κάθε άλλη επιλογή θα ήταν οικονομικώς, κοινωνικώς αλλά και εθνικώς καταστροφική», πράγμα το οποίο «αντιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανεξάρτητα από επιμέρους κομματικές επιλογές». Υπενθύμισε δε υπενθύμισε ότι η Κύπρος κατόρθωσε να εξέλθει από την τελευταία δεινή οικονομική κρίση με τις πολιτικές της δυνάμεις ενωμένες.

Με αφορμή την συμπλήρωση 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι αδιανόητο -και συνιστά, πέραν των άλλων, μέγιστη υποκρισία και στυγνή παραβίαση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου- να τελεί υπό στρατιωτική κατοχή η Κύπρος.

«Η απαράδεκτη, και αντίθετη προς κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτισμού, αυτή εκκρεμότητα πρέπει να τελειώσει αμέσως», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι το σχετικό βάρος πέφτει πάνω στη διεθνή κοινότητα όσο και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η λύση του Κυπριακού, όπως θα προκύψει από τις δικοινοτικές συνομιλίες, πρέπει να είναι, τουλάχιστον από πλευράς κρατικής δομής, πλήρως συμβατή με το ισχύον ευρωπαϊκό δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο, προκειμένου να μην διαταραχθεί η πορεία της Κύπρου εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε ότι αυτό «συνιστά εθνική κόκκινη γραμμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα