Λαπαβίτσας: Αλλαγή σε Νέο νόμισμα με ισοτιμία 1 προς 1 με το ευρώ

10:01 21/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Oικονομολόγοι και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Αθήνα στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Η ανάδυση της Δημοκρατίας: Από τις Εξεγέρσεις στο «Συμβάν».

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Global Center for Advanced Studies και τη σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου είναι οι: Tariq Ali, Μαρία

Αριστοδήμου, Bruno Bosteels,Κώστας Δoυζίνας, Jodi Dean, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στάθης Κουβελάκης, Paul Mason, Μαρία Νικολακάκη, Leo Panitch. Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης εκπρόσωποι των Podemo, Die Linke, Sinn Fein, Left Blog, Left Ecology and Freedom.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κώστας Λαπαβίτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο εξόδου από το ευρώ .

Για το δημοψήφισμα: «Οι πλούσιοι ψήφισαν «ναι», οι φτωχοί «όχι» στο δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα έδειξε ότι η νεολαία μίλησε και είπε σε ποσοστό 80% ΟΧΙ. Η νεολαία πρέπει να εκπαιδευτεί. Να καταλάβει πως δεν είμαστε δεινόσαυροι της αριστεράς. Η νεολαία ταξιδεύει, έχει επαφή με τη Ευρώπη. Αν λέγαμε «ναι», θα χάναμε τη νεολαία μας».

Πλάνο εξόδου: «Πλάνο υπάρχει. Δεν αναπτύχθηκε όμως ποτέ. Το πλάνο χρειάζεται πολιτική βούληση για να εφαρμοστεί. Πρώτο απ” όλα πρέπει να υπάρξει χρεωκοπία ως προς το χρέος».

Το σχέδιο ενός οδικού χάρτη εξόδου από το ευρώ περιέχει, σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, «ορισμένα πολύ ξεκάθαρα πράγματα»: «Πρώτον διαγραφή σε ό, τι αφορά στο δημόσιο χρέος. Το όπλο των φτωχών είναι το κόψιμο του χρέους και η διαγραφή. Η Ελλάδα πρέπει να διακηρύξει το κόψιμο του χρέους της. Η διακήρυξη αυτη είναι ένας τρόπος για μια βαθιά διαγραφή του. Δεύτερον εθνικοποίηση των τραπεζών. Αποτελεσματική εθνικοποίηση των τραπεζών. Να βρεις τον δημόσιο επίτροπο, μια ομάδα επίλεκτων δημοσίων υπαλλήλων και τεχνοκράτες που ξέρουν τι κάνουν και να διώξεις το ιδιωτικό μάνατζμεντ.

Οι τράπεζες λοιπόν πρέπει να εθνικοποιηθούν. Να περάσουν σε κρατικό έλεγχο με τεχνοκράτες που θα ελέγχουν που θα συνεργάζονται με το κράτος και τα ιδιωτικά συμφέροντα να φύγουν από τη μέση. Αλλαγή σε Νέο νόμισμα με ισοτιμία 1 προς 1 με το ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει το συντομότερο δυνατόν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και θα πρέπει να επιβάλει αμέσως σε ελέγχους τις τράπεζες. Να συνεχίσουν οι τράπεζες με capital controls που θα επιτρέπουν στον μέσο πολίτη να εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Όλα όσα ελέγχονται από τον ελληνικό Νόμο μπορούν να περάσουν σε εθνικό νόμισμα. Να οργανωθούν επίσης τα αποθέματα σε πρώτες ύλες. Δεν γίνεται αυτό μέσα σε μία μέρα, χρειάζεται ετοιμασία. Υπάρχουν τρία κλειδιά: ενέργεια, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πετρέλαιο, τρόφιμα και φάρμακα. Θα πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες δυνάμεις και να φτιάξουμε νέες συμμαχίες».

Keywords
Αναζητήσεις
ισοτιμια νομισματος λαπαβίτσας
Τυχαία Θέματα