Πούτιν:«Η Ρωσία δεν είναι ομοφοβική, αλλά υγιής οικογένεια»

20:48 5/12/2014 - Πηγή: Aixmi

«H Ρωσία δεν είναι ομοφοβική χώρα, σε αντίθεση με ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, υπενθυμίζοντας τη βασική του αρχή που υποστηρίζει: «μία παραδοσιακή οικογένεια είναι μια υγιής οικογένεια».

«Εκείνοι που μας προσάπτουν τον χαρακτηρισμό (της ομοφοβικής χώρας) είναι εκείνοι ακριβώς που θεωρούν ότι ο μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός συνιστά ένα ποινικό αδίκημα» τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Πούτιν αναφέρθηκε στο παράδειγμα κάποιων πολιτειών

των ΗΠΑ όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα. Ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι σήμερα νόμιμος στις 34 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι στη Ρωσία -όπου η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν έγκλημα έως το 1993 και ψυχική ασθένεια έως το 1999- πέρασε ένα νομοσχέδιο που τιμωρεί κάθε «προπαγανδιστική» ενέργεια ενώπιον ανηλίκων που προωθεί την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία με χρηματικές ποινές και ποινές φυλάκισης.

«Εμείς αναγνωρίζουμε και δεν επιτιθέμεθα στα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων» είπε ο Πούτιν από τη δική του πλευρά. «Όμως η παραδοσιακή οικογένεια, η υγιής οικογένεια, αποτελεί τη στρατηγική μας επιλογή… Το ένα δεν αποκλείει το άλλο» σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα