Πούτιν προς Νετανιάχου: Μην κρίνουμε το Ιράν με βάση τον 5ο αιώνα π.Χ.

15:08 10/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν όπου κατά τη συζήτησή τους επικεντρώθηκαν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, το συριακό ζήτημα και την κρίση στις σχέσεις του Ισραήλ με το Ιράν.

urged Israel to focus on modern world affairs, after the visiting Israeli PM Benjamin Netanyahu referred to an

ancient legend of an Iranian forefather’s attempt to eradicate the Jewish people.
Read more

Υποδεχόμενος τον Νετανιάχου ο Πούτιν του ευχήθηκε για τη θρησκευτική εορτή τους οπότε οι εβραίοι διεσώθησαν από τη σφαγή σε επαρχία της αρχαίας περσικής αυτοκρατορίας.

Απαντώντας ο κ. Νετανιάχου κατηγόρησε την Περσία ότι αποπειράθηκε να καταστρέψει το γένος των εβραίων αλλά δεν πέτυχε πριν από 2,500 χρόνια, επισημαίνοντας πως σήμερα υπάρχει προσπάθεια από τον διάδοχο της Περσίας, το Ιράν, να καταστρέψει το έθνος των Εβραίων».

Ωστόσο, ο Νετανιάχου υπογράμμισε ότι πλέον το Ισρήλ έχει τα δικά του εδάφη ως εθνική υπόσταση και τον δικό του στρατό.

Ο Πούτιν απάντησε εύστοχα τονίζοντας πως αυτά τα γεγονότα συνέβησαν τον 5ο αιώνα π.Χ. ‘Τώρα ζούμε σε άλλον κόσμο» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος και πρότεινε οι συζητήσεις να επικεντρωθούν σταπ ροβλήματα της σύγχρονης εποχής.

Ο Νετανιάχου επεσήμανε την πρόοδο στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει μία απειλή από τη σιιτική τρομοκρατία του Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα