«Πόλεμος» Μαξίμου – Κουμουτσάκου – Αγωγή και μήνυση κατά της Γεροβασίλη

11:09 27/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Οξύνεται η κόντρα μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ο οποίος χθες βράδυ προανήγγειλε μέσω Twitter πως θα καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Αιτία κι αφορμή οι δηλώσεις της κυρίας Γεροβασίλη που έκανε λόγο για σχέσεις του κ. Κουμουτσάκου με άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού, επικαλούμενη δημοσίευμα.

Η

δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

«Στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ εκλεγμένου βουλευτή – Εκπροσώπου Τύπου πολιτικού Κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την κυβερνητική εκπρόσωπο!

Η γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι. Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις.

Ο πανικός της κατάρρευσης τους μεταλλάσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντίπαλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.

Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν».

Καταθέτω αγωγή κατά της κ. Γεροβασίλη.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) March 26, 2016

Πώς απάντησε η κυβέρνηση

Λίγη ώρα μετά απάντησε αναλόγως και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Μαζί με την αγωγή, να καταθέσει και τα τιμολόγια με τα οποία η ΝΔ πλήρωνε τους κατηγορούμενους. Εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «Κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορουμένους για εκβιασμούς κκ. Μουσά και Μαυρίκο.

Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν. Συστήνουμε στον κ. Κουμουτσάκο μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια -τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί- και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Κουμουτσάκος δεν άφησε αυτήν τη δήλωση του Μεγάρου Μαξίμου αναπάντητη. Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε: «Επιμένουν οι «γκεμπελίσκοι» να με συνδέουν με τιμολόγια. Η αγωγή θα συνοδευθεί και με μήνυση».

Επιμένουν οι "γκεμπελίσκοι" να με συνδέουν με τιμολόγια. Η αγωγή θα συνοδευθεί και με μήνυση.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) March 26, 2016

Και προσέθεσε: «Και αγωγή και μήνυση λοιπόν. Καλό βράδυ σε όλες και όλους».

Και αγωγή και μήνυση λοιπόν. Καλό βράδυ σε όλες και όλους.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) March 26, 2016


Σήμερα το πρωί, ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 εξήγησε τους λόγους για τους οποίους καταθέτει αγωγή κατά της Όλγας Γεροβασίλη.

«Μια συνομιλία ιδιωτική εκπροσώπου Τύπου και ενός δημοσιογράφου και μάλιστα μια συνομιλία εμφανώς μη σοβαρή γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης πολιτικής. Υπάρχει κάτι το μεμπτό σε αυτή τη συζήτηση; Εμφανώς όχι. Υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με την υπόθεση που απασχολεί τη δικαιοσύνη; Καμία. Είναι περίεργο που εκπρόσωπος Τύπου συνομιλεί με δημοσιογράφο; Αυτό συνήθως συμβαίνει, καθόλου πρωτοφανές δεν είναι. Μπορούσα να γνωρίζω ή γνώριζα ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος πέραν από τη δουλειά του θα εμπλακεί αργότερα σε κάτι; Πρόκειται περί τρικυμίας μέσα σε ένα ποτήρι» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σύμφωνα με το enikos.gr.

Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι έκανε αγωγή στην κ. Γεροβασίλη για μια πολύ συγκεκριμένη φράση της που καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ «να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του».

«Έχω μια πορεία στον δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο που δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Αυτό βλάπτει την εικόνα μου, αφορά στην ελευθερία έκφρασης, την ελευθερία επικοινωνίας, είναι συκοφαντική δυσφήμηση, προσβολή της προσωπικότητας του ανθρώπου. Για όλα αυτά κάνω αγωγή στην κ. Γεροβασίλη», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα