Πόλεμος Κυριάκου -Μεϊμαράκη και στο βάθος… Καραμανλής

21:48 6/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεκατρείς μήνες σώπαινε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (Βαγγέλας, για τους φίλους), αλλά όταν άνοιξε το στόμα του… αναγάλιασε το πέλαγος!

«Τζάμπα μάγκες όσοι λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές«. Και για όσους δεν κατάλαβαν ποιον εννοεί, έσπευσε να χαρακτηρίσει «γραφικό» το αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Μόλις 48 ώρες πριν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την απόφασή του (μέσω των ειδήσεων του Αντέννα με τον Νίκο Χατζηνικολάου) να καταψηφίσει όχι

μόνο τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, αλλά και τα όποια θετικά αντίμετρα συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα. Και είχε τονίσει ότι επιμένει στο αίτημά του για εκλογές.

Έσπευσε, λοιπόν, ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος να εκφράσει την απόλυτη διαφωνία του, χρησιμοποιώντας και τον ιδιαίτερα υποτιμητικό χαρακτηρισμό για «τζάμπα μάγκες«. Η αναδίπλωσή του λίγη ώρα αργότερα, με τον ισχυρισμό ότι δήθεν τα είπε για τον Μάκη Βορίδη, δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Ο αρχηγός της ΝΔ αιφνιδιάστηκε και προσπάθησε να καταλάβει αν ο κ. Μεϊμαράκης κινείται μόνος του ή αν εκφράζει το καραμανλικό στρατόπεδο και τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο διατηρεί σχέσεις καχυποψίας.

Γνωρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Δημοκρατίας, έχει επισημάνει ότι ο αρχηγός της χώρας διαχωρίζει πάντα την καραμανλική ΝΔ από τη σημερινή και θυμάται καλά ότι ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίχτηκε θερμά στη μάχη της διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά από τον πρώην Κώστα Καραμανλή. Στο πλαίσιο αυτό έχει σημειώσει και κάποιες «υπόγειες διαδρομές» με στόχο την επίτευξη πολιτικής συναίνεσης.

Φρόντισε, λοιπόν, να διαμηνύσει ότι δεν υπάρχει κανένα έδαφος συνεννόησης της ΝΔ με την κυβέρνηση και να προσθέσει ότι «όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω».

Η κατηγορία ήταν βαριά και η προειδοποίηση καθαρή. Ο αρχηγός της ΝΔ μπορεί να θέλει να παραμείνει αρραγές το εσωτερικό μέτωπο του κόμματος, ταυτόχρονα όμως δεν πρόκειται να ανεχθεί «αντάρτικο» -πολύ περισσότερο σήμερα που τα γκάλοπ φουσκώνουν τα πανιά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα