Προσποιήθηκε τον φίλο της Βασιλικής Θάνου και απέσπασε χιλιάδες ευρώ

21:12 6/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας άνδρας 44 ετών έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών στο Περιστέρι κατηγορούμενος για εκβίαση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 44χρονος, που είναι συνιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας όπλων, εμφανιζόταν να έχει υψηλές γνωριμίες, όπως η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ο Εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής και Οργανωμένου Εγκλήματος Ιωάννης Αγγελής, ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Νίκος Ποιμενίδης, ο διοικητής

της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης κ.α. και παρέλαβε, τον περασμένο Οκτώβριο, από πολίτη δύο σκοπευτικά πιστόλια, με σκοπό τη συντήρηση ή την πώλησή τους σε περίπτωση που θα βρισκόταν αγοραστής. Ένα μήνα αργότερα, είπε στον κάτοχο των πιστολιών, ότι δήθεν κινδυνεύει να φυλακιστεί, γιατί το ένα από τα δύο όπλα εστάλη για συντήρηση σε οπλουργό, ο οποίος συνελήφθη για λαθρεμπόριο φυσιγγίων και οπλοκατοχή.

Το θύμα πείστηκε από τον 44χρονο να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 34.000 ευρώ, προκειμένου με τις γνωριμίες, που ισχυριζόταν ότι διέθετε, ο κατηγορούμενος να «κλείσει» την υπόθεση και να αποφύγει τη δίωξη. Μέρος του ποσού αυτού, με υπόδειξη του δράστη, κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της 43χρονης.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο κατηγορούμενος ξαναζήτησε από το θύμα την καταβολή επιπλέον 67.000 ευρώ, γιατί, όπως ψευδώς είπε πάλι, τα χρήματα αυτά απαιτούσαν οι υποτιθέμενοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αστυνομικοί και δικαστικοί.

Τελικά συμφώνησαν στην καταβολή σε πρώτη φάση, του ποσού των 25.000 ευρώ, τα οποία θα παρέδιδε σε πέντε ισόποσες δόσεις των 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, το θύμα κατήγγειλε τον εκβιασμό στην αστυνομία και έτσι οργανώθηκε ειδική επιχείρηση, ενώ προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο τη στιγμή που παραλάμβανε ο 44χρονος συνελήφθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα